2019-ben ismét Világkupát rendez Magyarország!

Dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke bejelentette: a 2019-es évben megint Világkupa-versenyt rendezhet Magyarország – az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Szombathely lesz a rangos esemény házigazdája.

„Egy jó hírrel szeretném kezdeni: jövőre ismét ugyanitt találkozunk, hiszen megkaptuk a FIG-től a Challenge-Világkupaverseny rendezési jogát a 2019-es esztendőre is, és újfent Szombathely lesz a házigazda. Mindig nagy öröm idejönni ebbe a gyönyörű városba, és megrendezni egy ilyen színvonalas nemzetközi versenyt. Nagyon fontos számunkra, hogy ezzel a szombathelyi műhelyt is tudjuk támogatni.”
A MATSZ elnöke azt is kiemelte, elégedett a magyar versenyzők teljesítményével.

„ A magyarok kietettek magukért, hiszen négy döntőt szereztek, ráadásul a lányok, Kovács Zsófia és Böczögő Dorina aranyérmet, Vecsernyés Dávid ezüstérmet, Boncsér Krisztián pedig egy pontszerző negyedik helyet. Bízom benne, hogy ez a kiváló forma kitart október végéig, a világbajnokságig. Külön öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián ellátogatott a Világkupára és együtt szurkolt velünk éppen azon a döntős napon, amikor a magyar érmek születtek.”

A Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) előzetes, hivatalosan közzétett versenynaptára szerint a 2019-es szombathelyi Challenge Világkupát szeptember 6-8. között rendezik meg. A magyarországi verseny ismét kitűnően illeszkedik a tornászok menetrendjébe, hiszen az egyik fő felkészülési állomás lesz a jövő évi, október eleji, stuttgarti világbajnokság előtt.

The post 2019-ben ismét Világkupát rendez Magyarország! appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .