311 nap után újra versenyben

Mint a világ minden részét, így Magyar János versenynaptárát is felborította a koronavírus járvány.

A megszokott áprilisi szezonkezdet helyett augusztus 20-án ülhet először autóba versenyhétvégén a többszörös forma autó bajnok. A Slovakia ringen az előzetes nevezések alapján több, mint 20 autó áll majd fel a rajtrácsra.

“Hosszú volt ez az időszak. Ilyen sokat sosem hagytam még ki. Persze jó lett volna már autóba ülni és versenyezni, de be kell látni, hogy fontosabb az egészség. A felkészülés azonban nem állhatott le. Rendületlenül folytattam a fizikai és mentális felkészülést. Sejtettük, hogy Szlovákia előtt nem ülhetünk majd autóba. Szerencsére már órákban mérhetjük, hogy mikor kezdődhet a 2020-as szezon. Azt, hogy milyen hosszú lesz a szezon azt szerintem senki sem tudja. Van egy versenynaptárunk, de hogy végig tudjuk-e csinálni vagy a vírus miatt félbemarad az év, azt senki sem tudja. Éppen ezért minden futamot a lehető legjobban kell zárnunk. “- kezdte Magyar János

 

Magyar János nem titkolt célja 2020-ra a címvédés.

Fotó: Háfra Zsolt

“Az előzetes nevezés alapján újabb versenyzőkkel bővül a mezőny. A legnagyobb csatákra idén is Paolo Brajnikkal számítok. A bajnoki címet tavaly sem volt könnyű megszerezni, de mint tavaly, idén is mindent megteszek a sikerért. Slovakia ringet szeretem. Egy gyors pálya, amiben vannak technikás részek.”

 

Csütörtökön a szabadedzésekkel hivatalosan is kezdetét veszi a 2020-as szezon. A hétvégén a szokásokhoz híven két időmérőt és két versenyt rendeznek az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokságban a Slovakia ringen.

The post 311 nap után újra versenyben appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .