A futókat állította a középpontba az Adidas filmfesztiválja

A futás világa folyamatosan változik. A Cool Breath From the East címet viselő dokumentumfilmben négy posztkommunista város – Budapest, Pozsony, Prága és Varsó – futóinak szemén keresztül ismerhetjük meg a kelet-európai régió adidas Runners közösségeinek működését.

Az adidas Runners futóklubok tagjai globálisan több mint 60 nagyvárosban értelmezik újra innovatív szemléletmódjukkal és kreativitásukkal a sportág jellemzőit, és a közösségi futás jelentését. A futás új érájának születése előtt tisztelegve a márka idén életre hívta a Recode Running filmsorozatot, ahol a futóközösségeké volt a főszerep: adidas Runners csapatokról készültek rövidfilmek szerte a világon, azzal a céllal, hogy bemutassák futóik környezetét, motivációit és egyéniségét.

Bejrút, London, Madrid, Mumbai, Los Angeles, São Paulo, Sanghaj és Tokió mellett az adidas Runners Budapest is szerepet kapott a kelet-európai régió történetét feldolgozó alkotásban. Az A Cool Breath From the East címet viselő dokumentumfilmben a négy leggyorsabban fejlődő posztkommunista város – Budapest, Pozsony, Prága és Varsó – futóinak szemén keresztül ismerhetjük meg a régió adidas Runners közösségeinek működését.

„A Recode Running kisfilmekben azt szerettük volna megmutatni, hogy bár különböző múlttal rendelkezünk, és más-más kultúrákból érkezünk, a futás mindannyiunkat motivál a nehézségek leküzdéséhez, sőt ennél jóval többet jelent futóink számára. A céljaik és a környezetük is nagyban különbözik, a futás mégis közös rendezőelvként jelenik meg az életükben: a most bemutatott 9 rövidfilmben erre láthatunk példákat a világ minden tájáról” – hangsúlyozta Végső Péter, az adidas Budapest brand activation menedzsere.

A kelet-európai kisfilmben a négy főváros adidas Runners csapatkapitányai – Debreczeni Dóra, Leo Lendvorsky, Adéla Blahovcová és Martyna Wiśniewska – mesélnek arról, hogy milyen volt a rendszerváltás utáni időben felnőni, illetve hogyan motiválta őket a városaikon keresztül a kommunista évek lenyomata a saját személyiségük kialakulásában.

„Édesanyaként ugyanúgy tekintek a csapatom tagjaira, mintha a saját gyermekeim lennének. Ez a kisfilm azért is különleges számomra, mert pontosan a kisfiam születésnapján mutattuk be itthon a közönségnek. Fantasztikus élmény volt részt venni a forgatáson, az pedig, hogy a négy ország közös koncepcióját beválogatták a 9 kiemelt régió közé, akik elkészíthették saját filmjüket, óriási büszkeség a magyar csapat számára” – árulta el Debreczeni Dóra, az adidas Runners Budapest csapatkapitánya.

A rövidfilmeket itthon a Recode Running Festival Budapest nevet viselő eseményen mutatták be a Bem Moziban.

The post A futókat állította a középpontba az Adidas filmfesztiválja appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .