A pokol és a menny

Magyar János teljesítette a szezon első hivatalos napját, ami rendhagyó módon két időmérővel telt.

A Hungaroringen kezdetét vette a 2018-as Közép Európai Zóna Bajnokság, az ESET kupa és a Magyar Gyorsasági bajnokság is. Jani az első és a második futam időmérőjét is teljesítette egy nap alatt. A délelőtti, első kvalifikáció nem a tervek szerint alakult.
“Huh, hol is kezdjem. Kemény héten vagyunk túl. Az utolsó pillanatban kiderült, hogy szét kell szednünk az autót és alkatrészt kell cserélnünk. Az utolsó pillanatban el is készültünk, de pihenésre már nem maradt túl sok idő. De a lényeg, hogy itt vagyunk. Az első időmérőn folytatódott a pech szériánk. Az utolsó pillanatra szerettük volna hagyni a gyors kört, ám 10 perccel a vége előtt piros zászlóval megszakították a kvalifikációt, így nem lett mért köröm több versenytársammal együtt. Végül a rajtszámok alapján osztották ki a rajtpozíciókat és mivel az enyém a legnagyobb szám, így az első futamon az utolsó helyről várhatom a piros lámpák kialvását. Megpróbálom a pozitív oldalát nézni a dolgoknak. 27 autó van a rajtrácson, tehát előzgethetek szép számmal. Nem fogok unatkozni.”
Vasárnap kora délután rendezik a hétvége második futamát, amelynek időmérőjét péntek délután tartották.
“Ez az időmérő már jobb volt. Itt már lett mért időm. A kategória legjobb idejével zártam a második kvalifikációt, de összetettben ez a 8. pozíciót jelenti számomra. Tudom, hogy az előttem levő autók gyorsabbak és nagyobb kategóriába tartoznak, de szeretném megverni őket. Erre azonban vasárnap délutánig várnom kell.”
Janit legközelebb szombaton 14:10-től láthatjuk az autóban, amikor a hétvége első versenyét teljesítheti az utolsó, 27. rajtkockából indulva.

The post A pokol és a menny appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .