Andrea Tafi népszerűsíti az idei Visegrad 4 Special Series versenyeket

A Visegrad 4 Special Series idei első küzdelmére július 20-án kerül sor Vásárosnamény és Nyíregyháza között, majd másnap, július 21-én ugyanezen rajthelyszínről startol a sorozat idei második küzdelme, amelynek célja Ibrány. A versenyek díszvendége a korábbi Párizs-Roubaix győztes olasz legenda Andrea Tafi lesz, aki tavaly versenyzőként vett részt az első Special Series viadalon.

„A tavalyi évben megkerestek azzal a lehetőséggel, hogy rajthoz állhatok a V4 Special Series UCI kategóriás versenyen – mondta Tafi, aki idén az E-Girón is szerepelt, de tervben volt számára a Párizs-Roubaix-n való újbóli rajthoz állás is, amit egy kulcscsonttörés húzott keresztbe. – Én pedig úgy döntöttem, hogy élek ezzel az eséllyel. Kíváncsi voltam, hogy mit tudok kihozni magamból éles szituációban. Többször jártam már Magyarországon nagyon tetszik az ország, ezúttal is szívesen térek vissza.”

Andrea Tafi sikerekben gazdag pályafutása során többek között nyert Lombard Körversenyt és Flandriai Kört is.

„Egyértelműen a Flandriai Körverseny megnyerése a legnagyobb sikere a pályafutásomnak – emlékszik vissza karrierjére az olasz kerekes. – Soha nem gondoltam volna, hogy meg tudom nyerni. Az utolsó kilométerek igazan különlegesek voltak számomra. Johan Museeuw és Peter Van Petegem kontrollálták az első csoportot, próbálták egymást megrajzolni. Négy kilométerrel a vége előtt indítottam, ők pedig hezitáltak, éppen annyit, hogy hazaérhessek.”

Mindkét nemzetközi viadal része az Europe Tour sorozatnak, magyarán UCI kategóriás pontszerző versenyek lesznek, amely alapján a versenyzők az év végi angliai világbajnokság kvalifikációjához valamint a 2020-as tokiói olimpiai kvótához szükséges pontokat szerezhetnek.

A szervezők természetesen az amatőr mezőnyre is gondolnak, július 21-én, vasárnap rendezik meg az Ibrány Nagydíj Kerékpárversenyt, amely a Magyar Kerékpáros Amatőr bajnokság 11. fordulója. Az indulók között ott lesz Andrea Tafi is.

The post Andrea Tafi népszerűsíti az idei Visegrad 4 Special Series versenyeket appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .