Aranyeső a Chrobák csapatnál

Az elmúlt hétvégén a hazai Kakucs ring adott otthont a Nemzetközi utánpótlás bajnokság harmadik fordulójának. Izgalmas hétvégének néztünk elébe, hiszen minden hazai motoros várta ezt a futamot, mert sokat edzenek rajta a magyar gyerekek. Az időjárás okozott váratlan pillanatokat, volt olyan futam a legkisebbeknél, ahol a futam második körében kezdett esni az eső, de szerencsére a néha borús, esős hétvégét a Chrobák Motorsport Egyesület versenyzői végül aranyesőre váltották.

Nyolc kategória versenyeit rendezték hat futamban a hétvégén. A Chrobák Jani vezette egyesület hat versenyzővel hét kategóriában mérettette meg magát. A vasárnapi összesített statisztika alapján, nyolc kategóriából hatban a Chrobák tanítványok álltak a dobogó tetején, amit tovább talán magyarázni sem kell, de azért nézzük kicsit részletesebben.

A szombati napon két szabadedzés és két időmérő várt a fiatal motorosokra. Vasárnap egy bemelegítő edzés és a hétvége két futama volt a teljesítendő feladat.


Elsőnek az egyik legerősebb kategória résztvevői gurultak a pályára. A Pit Bike Minimotard géposztályban a csapatból Nagy Attila volt érdekelt. A szombati nap alapján mindkét vasárnapi futamot a negyedik starthelyről várhatta. A rajtokat jól kapta el, de ebben a kategóriában Attilának az övétől 6-8 lóerővel erősebb motorokkal kell küzdeni, ami elég nehéz feladat. Attila így is az első futamon az ötödik, a második futamon pedig a negyedik helyen végzett. Ez az összesített értékelésben a negyedik helyet jelentette.


Második kategória a lebonyolítási sorrendben a Pit Bike 90-110 kategória volt. Itt a 110-es motorok között Kolarovszki Adél képviselte az egyesületet. Adél harmadik versenyhétvégéjén olyan összeszedetten, szép stílusban motorozott, hogy még az ellenfelek is csodálkoztak, hogy mi történt ezzel a lánnyal az elmúlt két hétben. Az első futamot megnyerte, majd a másodikon második lett a kategóriájában, de az összesített pontok alapján ő állhatott az eredményhirdetésen a dobogó tetejére.

Harmadik kategória a MiniGP Stock (Honda NSF 100-as motorok) kategória volt, ahol a motoros iskolát Vincze Martin képviselte. Az időmérők vizes, illetve már felszáradó pályán zajlottak, ahol sikerült neki a pole pozíciót megszerezni. Az első futamon egy gyengébben sikerült rajt után a második helyen sikerült végeznie kettő tized másodperces hátránnyal, míg a másodikon ellenfele a rajtnál beugrott, de ennek ellenére is Martin nyerte végül a futamot. Ez a hétvége összesítésében a dobogó legfelső fokát jelentette.

Következő futam a MiniGP Open kategória volt, ahol két külön értékeléssel mentek a versenyzők. Az abszolút futam győztes Nagy Attila lett, aki már a Minimotard kategóriában bemelegített. Attila első helyről várhatta a startokat, és rajt cél győzelemmel nyerte mind a két futamot az úgynevezett MiniGP Pro értékelésben.
Abszolút második helyen a szintén Chrobák iskolás Czepó Donát végzett. Donát viszont az úgynevezett MiniGP Open kategóriában versenyzett, ahol kicsit szigorúbbak a szabályok mint a Pro-ban és ezt a kategóriát Donát nagy előnnyel meg is nyerte. A futamban nagy csatát vívott egy Pro kategóriás motorossal, amiből végül győztesként jött ki és utána saját tempóját motorozva megfutotta eddigi legjobb köridejét is. Így Pro kategóriában Nagy Attila, Open kategóriában pedig Czepó Donát vehette át a nekik járó arany színű serleget.

MiniGP O (Ohvale 110) kategóriában csapatunkból Bagdány Máté versenyzett. Máté már az időmérőkön jelezte, hogy lehet vele számolni ezen a hétvégén. Mindössze három tizedes lemaradással várhatta a vasárnapi rajtokat a második helyről. Az első futamon ketten meglógva a mezőnytől, folyamatosan üldözte az előtte haladó szlovák srácot, aki végül hibázott egyet és hatalmasat bukott. Máté nagy mentéssel elkerülte az előtte elesővel való ütközést és sikerült az első helyen célba is érnie. A második futamon rajt cél győzelmet bemutatva szintén egy első hellyel gyarapította eredményeinek listáját, így összetettben is a dobogó legfelső fokára szólították, ahol megkapta a hétvégéért járó szép kupát.


Utolsó futam ezen a hétvégén a legkisebbek versenye volt. A Yamaha PW50 kategória Chrobák Motorsport Egyesületes érdekeltje Kolarovszki Mór. Mór már az időmérőkön megszerzett pole pozíciójával jelezte, hogy összeszedett ezen a hétvégén, és igenis számolni kell vele. Az első versenyen egy hármas bolyban mentek az élen, amikor szemerkélni, majd esni kezdett az eső. A pálya széléről óvatosságra intő jelzéseket kapott, amit maradéktalanul teljesített is, és végül a harmadik helyen talpon behozta a motorját. A második futamon az eső nem szólt közbe, így Mór is a „gyerünk, gyerünk” jelzéseket látta a pálya széléről. Végig vezette a futamot, míg az utolsó előtti körben egy lekörözött versenyző előzése jobban jött ki a mögötte haladónak, így elvesztette az első helyét. De a győzni akarása ettől még nagyobb lett és egy utolsó körös hajrával visszavette az első helyet és végül meg is nyerte a futamot. Az összesített pontok alapján a dobogó legfelső foka is őt illette meg, így nagy mosollyal az arcán vette át az első helyért járó serleget.

Chrobák János: “Fantasztikus hétvégén, illetve héten vagyunk túl. Szerintem ennél tökéletesebbet álmodni sem nagyon lehetne. Hat versenyzőmből, hatan a dobogó tetején álltak. Mindenki odatette magát, a kellő pillanatokban 120 százalékot nyújtott és ennek meg is lett az eredménye. Ezt az eredményes hétvégét megelőzte egy három napos edzőtábor a srácokkal. Már ott éreztem, hogy jó irányba megyünk, mert minden gyerek tette a dolgát, fegyelmezetten, odafigyelve. A pontot az i-re viszont csak vasárnap tették fel, de jó nagy pont lett a végén. Nagyon örülök, hogy minden versenyzőm ilyen szépen szerepelt, mindenkinek az örömtől csillogott a szeme. Túlszárnyalni ezt nem egyszerű feladat, magasra tettük a mércét, tudom, ezt megtartani is nehéz lesz, de bízom a gyerekekben, a szülőkben, a belefektetett munkában, és igyekszünk továbbra is a maximumot teljesíteni.”

The post Aranyeső a Chrobák csapatnál appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .