Az olimpikon úszó tejivásban kapott ki

Kenderesi Tamás tejivó versenyt tarott egy általános iskolában, hogy felhívja a figyelmet a tejtermékek fogyasztásának fontosságára. Az úszó, Kis Tejszív Nagykövetet is választott maga mellé az eseményen.

Az olimpiai bronz- valamint Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, ifjúsági olimpiai bajnok magyar úszó a Tejszív kampány arcaként vett részt a Tej Terméktanács rendhagyó eseményén, hogy népszerűsítse a rendszeres tej-, valamint tejtermék fogyasztást.

Kenderesi játékos feladatokkal, többek között egy több kérdésből álló kvízzel és tejivóversennyel hívta fel a figyelmet a tejtermékek egészséges életmódban betöltött szerepére. A verseny győztese Mihály Ferenc, 4. osztályos tanuló lett, aki elnyerte a Kis Tejszív Nagykövet címet és Kenderesi a nyakába akasztotta az aranyérmet.

Harcz Zoltán, a Tej Terméktanács ügyvezető igazgatója a gyerekeknek mesélt a Tejszív kampányról, majd az egészségtudatos életmód támogatójaként sporteszközöket adományozott az iskola tanulóinak, valamint a közelgő éves nemzetközi Tejágazati Konferencia jelentőségére is felhívta a figyelmet:

„A Tejszív kampányt azért hívtuk életre, hogy népszerűsítsük a tejfogyasztást gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A kampány kiemelt célja gyermekek, a fiatalok, a „jövő nemzedék„ tej- és tejtermék fogyasztásra ösztönző nevelésének támogatása, fontos feladata, hogy segítséget nyújtson az egészségtudatos táplálkozás kialakításában, megszerettesse a tej és tejtermékek fogyasztását, bemutassa a tejtermékek sokféleségét, és szerepét az egészséges táplálkozásban, fejlődésben. A soron következő Nemzetközi Tejágazati Konferencia pedig a szakma kiemelkedő szereplőivel vitatja meg az ágazat legfontosabb, aktuális kérdéseit. Azt gondolom, hogy az ilyen és a maihoz hasonló rendezvények segítenek abban, hogy felhívjuk a figyelmet a tejtermékfogyasztás jelentőségére és az egészséges életmód fontosságára.”

 A magyar tejtermékek nagyon finomak és az ízük összehasonlíthatatlan más országok termékeivel. Az abszolút kedvencem a madártej és persze a sajt….. Jó érzés látni ezt a rengeteg csillogó szemet és hallgatni a sok kérdést, ami záporozik felém. Bízom benne, hogy sok kisgyermeknek szolgálhatok jó példaként.” – mondta el a sajtóeseményen Kenderesi Tamás, aki jelenleg a rövid pályás úszó-világbajnokságra készül. A sportoló életében kiemelt szerepet tölt be az az egészséges táplálkozás, ezért örömmel állt a kezdeményezés mellé, és vállalta Tejszív Nagykövetként feladatait.

The post Az olimpikon úszó tejivásban kapott ki appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .