BALÁZS KRISZTIÁN BRONZÉRMES!

Magyar bronz a végére! Balázs Krisztián harmadik lett a nyújtó döntőjében, így felállhatott a dobogó harmadik fokára a sporttörténelmi junior torna-világbajnokságon.

A Győrben megrendezett világversenyen a Ferencváros ifjúsági világbajnok tornászának a nyújtó volt a második szere vasárnap, mivel a korlát fináléjában is érdekelt volt. A fiatal tehetség előbbi szeren végül ötödik lett, miután 13.366 pontot kapott gyakorlatára.

Az utolsó döntőben, azaz a nyújtón bemutatott gyakorlata 13.400 pontot ért, ezzel megszerezte az I. Junior Torna Világbajnokság egyetlen magyar érmét. A nyújtó aranyat az ukrán Nazar Csepurnyij nyerte meg az orosz Ivan Gerget előtt.

Balázs Krisztián az eredményhirdetés után elmondta, jobban bízott a nyújtógyakorlatban és a vb után egyelőre szó sem lehet még pihenésről.

„Korláton volt egy kisebb rontásom, de összességében már az elejétől jobban éreztem a nyújtót. Fantasztikus dolognak tartom, hogy érmet sikerült nyerni itt Győrben, az első junior torna-világbajnokságon. Most egyelőre nem tudom magam kipihenni, mert jön az EYOF, amelyet Bakuban rendeznek meg.” – nyilatkozta az újdonsült vb-bronzérmes.

Vasárnapi aranyérmesek:

Korlát: Kitazono Takeru (Japán)

Nyújtó: Nazar Csepurnyij (Ukrajna)

Ugrás: Gabriel Burtanete (Románia)

Nők:

Gerenda: Jelena Geraszimova (Oroszország)

Talaj: Viktorija Lisztunova (Oroszország)

Fotó: Freschli József/MATSZ

The post BALÁZS KRISZTIÁN BRONZÉRMES! appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .