Balázs Krisztián bronzérmet nyert nyújtón

A tornászok számára véget értek az ifjúsági olimpia küzdelmei. Az utolsó napon Balázs Krisztián két szeren volt érdekelt. Nyújtón a kimagasló harmadik hellyel, míg korláton a hetedik pozícióval gazdagodott.

Utolsó napjához érkezett a tornászok számára az Argentínában zajló ifjúsági olimpia. Az FTC-Telekom tornásza, Balázs Krisztián két fináléban is érdekelt volt. Először korláton szerepelt, 13.033 pontot kapott gyakorlatára, ez pedig a hetedik helyre volt elegendő.


A nyújtó döntője még ennél is jobban sikerült a fiatal tornásznak, aki 13.233 ponttal a harmadik helyet szerezte meg, így bronzérmet nyert. Ezzel a tornászok számára véget értek a játékok, a magyar csapat összesen négy éremmel gazdagodott.

Balázs Krisztián, tornász: Nagyon kemény volt hét napon keresztül versenyezni. Volt, hogy napi két alkalommal, két időpontban, a csarnokban órákig kellett várakozni a gyakorlat előtt. Volt is egy bokasérülésem, ami miatt végig fájt a bokám, meg persze az ellenfelek is mind kiváló tornászok voltak. De örülök, hogy sikerült végigcsinálni, ráadásul érmeket nyertem.

Nagy Zoltán, Balázs Krisztián edzője: Összességében nagyon elégedettek vagyunk az ifi olimpián elért eredményekkel. Krisztián két nagyon fontos érmet nyert egyéniben és egyet a csapatversenyben. Nagyszerű teljesítmény! Ebben az évben meg nem pihent, a kvalifikációról, az Eb-ről és most az olimpiáról is éremmel megyünk haza, ez óriási dolog számunkra. Nagyon büszke vagyok a tanítványomra!

Eredmények:

Ifjúsági olimpia, szerenkénti döntő, korlát:

  1. Kitazono Takeru – 14.166
    2. Yin Dehang – 13.800
    3. Naidin Sergei – 13.633
    7. Balázs Krisztián – 13.033

Ifjúsági olimpia, szerenkénti döntő, nyújtó:

  1. Kitazono Takeru – 13.566
    2. Soares Diogo – 13.266
    3. Balázs Krisztián – 13.233

The post Balázs Krisztián bronzérmet nyert nyújtón appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .