BZ Racing Team: Balogh Zozó a hétvége sztárja

A Swift Cup Europe mezőnyének a Salzburgringen folytatódott a 2017-es szezon. A csonka hétvégén Zozó nyerte a futamokat.

Leggyorsabb az időmérőn, majd a két futam győztese. Balogh Zozóról köztudott, hogy szereti az osztrák pályákat, ami az eredményekben is megmutatkozott.

 

„A pénteki és a szombati szabadedzéseken megtaláltuk a megfelelő beállításokat. Ez elég is volt ahhoz, hogy megfussam a leggyorsabb kört az időmérőn. A pole pozíciót aztán győzelemre tudtam váltani. A második futamon a nyolcadik helyről rajtoltam, de sikerült egy határozott és magabiztos versenyzéssel az élre állnom. Ezután újra a nyolcadik rajtpozíció következett. Már a negyedik helyen álltam, amikor piros zászlóval megszakították a futamot. Mivel csak a negyedik körben jártunk, és a mezőny nem teljesítette a táv 25%-át, így az utolsó futam nem került értékelésre. Nagyon örülök a hétvége eredményeinek. A Salzburgringen mindig jól teljesítek, nem volt ez másként most sem. A csapat is összeállt és a jelek szerint bizakodva várhatjuk a folytatást.

 

Naményi Gergő életében először versenyezhetett a Salzburgringen. A fiatal pilóta egyre jobb teljesítményt nyújt, ami az időmérőn meg is látszott, de a futamok már nem úgy sikerültek, ahogy azt tervezte.

„Az időmérőn a negyedik helyet szereztem meg, amit a rajtnàl sajnos nem tudtam megtartani, mivel az első kanyarban megforgattak. A verseny hátralevő részében megfutottam a leggyorsabb kört. A 2. futamom nagyon jól indult, s szerintem nyerhettem is volna, mert folyamatosan leggyorsabb köröket futottam, ám a 3. hely megszerzése után falba állítottak. A 3. futamon 3 kör alatt feljöttem a 14. helyre, ekkor történt az a hatalmas baleset, amiben az én autóm is megsérült. Összességében 3 leggyorsabb kör révén szereztem pontot, ami valahol jó, valahol nevetséges.”

A következő versenyhétvége egy hónap múlva a Slovakiraingen vár a BZ Racing Team versenyzőire.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .