Csóka Nándor 52 kg-ban?

Igen. A miskolci ökölvívó sokakat meglepett, amikor leadta nevezését a decemberi országos bajnokságra. Az eddig megszokott 57 kg helyett ezúttal egy súlycsoporttal lejjebb vág neki a legnagyobb hazai versenynek.

Európa-bajnoki bronzérem, országos bajnoki cím vagy éppen Négy Nemzet tornagyőzelem. Csóka Nándor az 57 kg-os súlycsoport meghatározó alakja volt. A miskolci ökölvívó most mégis a váltás mellett döntött.

„52 kg-ban indulok az OB-n. Úgy érzem, hogy ebben a súlycsoportban nagyobb esélyem van kvótát szerezni az olimpiára. Szeretném az OB-t megnyerni, ezért mindent meg fogok tenni. Nem lesz könnyű mert sok esélyes versenyző van a súlyban. A héten Londonban voltam a klubommal itt készültünk a jövő heti versenyre. Hasznos volt ez a kirándulás, sok jó ellenféllel boxolhattam, ma már megyünk haza. Ezután csak lazítás és élesítés van hátra a bajnokságig.”- nyilatkozott a szövetség kérdésére Csóka Nándor.

Az országos bajnoki címhez olyan ökölvívókat kell legyőznie, mint az ifjúsági európa-bajnok Bernáth Attilát, a tavalyi országos bajnok Virbán Martint vagy az idei világbajnokságon részt vevő Szaka Istvánt. Mind a három versenyző örül annak, hogy újabb erős ellenféllel bővül a súlycsoport.

Bernáth Attila 49 kg-ban szerzett ifjúsági európa-bajnoki címet még 2018-ban. Ebben az évben az országos bajnoki címet is megszerezte ebben a súlycsoportban. De már a hajdúhadházi ökölvívó is 52 kg-ban indul az országos bajnokságon.

„Én nagyon örülök, hogy Nándi az én súlyomba jön, mert én nagyon rég szeretnék vele boxolni. Edzőtáborban nagyon jókat kesztyűztünk. Alig várom, hogy megküzdhessek vele. Jó ellenfélnek tartomÉn magamtól döntőt várok. Nándi nagyon jó bunyós, de nekem csak egy akadály, amit megoldok, mert kötelező.– így fogadta a hírt Bernáth Attila

Virbán Martin tavaly megszerezte az országos bajnoki címet. Szeretné ezt idén is megtenni:

„Címvédőként vágok neki az országos bajnokságnak. Természetesen szeretnék újra nyerni. Edzőimmel és a klubom támogatásával mindent megteszünk azért, hogy ez sikerüljön is.”

Míg az Európa Játékokon Virbán Martin, addig a világbajnokságon Szaka István képviselhette Magyarországot. A Ferencváros ökölvívója természetesen az országos bajnoki címre törekszik jövő héten.

“2018-ban sajnos csak második voltam, Virbán Martintól kaptam ki. Az idei magyar bajnokságon meg fogom verni és ismét magyar bajnok leszek. Igazából meglepődtem mikor hallottam, hogy  is 52 kg-ban indul. Úgy gondolom, hogy kétszer le tudtam győzni, most is menni fog.”- nyilatkozta Szaka István

A Felnőtt Amatőr Férfi és Női Ökölvívó Országos Bajnokságot december 3-tól 6-ig rendezik Budapesten. Az első két nap a Madárfészek Ökölvívó Akadémián, míg az elődöntőket és a döntőket a Körcsarnokban rendezik.

 

Fotó: Dobrádiné Irmai Zsófia

The post Csóka Nándor 52 kg-ban? appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .