Dr. Nagy Zsigmond: nem véletlenül olimpiai sportág a karate

Példaértékűnek nevezte a Magyar Karate Szakszövetség és a Nemzeti Sportügynökség közötti együttműködést Dr. Nagy Zsigmond. A hazai világversenyek megrendezésére szakosodott szervezet ügyvezető igazgatója ugyanolyan fontosnak tartja a február 7  9. között Budapesten megrendezendő korosztályos karate Európa-bajnokságot, mint például a jelenleg is zajló vízilabda Eb-t.

A Nemzeti Sportügynökség úgy áll a feladataihoz, hogy azokat az esemény jellegétől függetlenül a legkörültekintőbben, a legnagyobb elkötelezettséggel és szakmai hozzáértéssel lássa el – jelentette ki Dr. Nagy Zsigmond. Az NSÜ ügyvezető igazgatója beszélt az idei rendezvényeikről is, kiemelve a Giro d’Italia magyarországi rajtját, az úszó és vízilabda Európa-bajnokságot és a tenisz Fed Kupát – ezek sorába illeszkedik a BOK Sportcsarnokbeli kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokság is.

„Társszervezőként ugyanolyan fontossággal kezeljük a karate Eb-t, mint a tavalyi öttusa világbajnokságot vagy az asztalitenisz vb-t. A karate számunkra újdonság és különlegesség, örömmel vállaltunk szerepet a rendezésben, hiszen egy olimpiai sportág Európa-bajnokságáról van szó. Dr. Mészáros János MKSZ-elnök úrral és csapatával pedig nagyon szoros és példaértékű az együttműködésünk” – hangsúlyozta Dr. Nagy Zsigmond.

Az NSÜ feladata a kiemelt hazai világversenyek színvonalas lebonyolítása, amely során az ügynökség pénzügyi, jogi és szakmai területen nyújt szolgáltatást. Hozzájárulnak ahhoz is, hogy a rendezvények állami támogatásának a felhasználása a leghatékonyabban történjen.

Dr. Mészáros Jánost régóta ismerem, így rajta keresztül a karatét is, és tudom, hogy az elnök fantasztikus munkát végez a sportága érdekében” – tette hozzá Dr. Nagy Zsigmond. – „Nyomon kísérhettem a karate olimpiai programra kerülését, láttam ennek mind a nemzetközi, mind pedig a hazai menetét, és nagyon örülök, hogy ez megtörtént. A küzdősportok közül a karate az egyik legismertebb és legnépszerűbb, nem véletlenül került az olimpia műsorára.”

The post Dr. Nagy Zsigmond: nem véletlenül olimpiai sportág a karate appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .