Dvorák László az új szabadfogású kapitány

Kedden elnökségi ülést tartott a Magyar Birkózószövetség (MBSZ), amelyen egyéb napirendi pontok mellett szóba került a szabadfogású válogatott szakvezetésének sorsa is. Ezt a pozíciót kis szünetekkel mintegy két évtizedig Gulyás István töltötte be, ám az egyébként sikeres tavalyi budapesti világbajnokságon a szakág gyengébben szerepelt (Olejnik Pavlo ötödik helyezett lett), így felmerült a váltás lehetősége. A tárgyalások eredményre vezettek, s Németh Szilárd, az MBSZ elnöke javaslatára az elnökség megszavazta, hogy Dvorák László legyen az új szövetségi kapitány.

 

Az egykori szabadfogású kiválóság közel egy évtizeden át, 1987-től 1996-ig folyamatosan ott volt a 82 kilósok elitjében. Összesen 19 világversenyen, közte három olimpián vett részt, kiemelkedő eredménye két Európa-bajnoki ezüstérem, mindkettő hazai szőnyegről, 1992-ben Kaposváron, 1996-ban Budapesten a Körcsarnokban. Világbajnoki legjobbja az 1995-ös atlantai negyedik helyezés. 1996-ban szabadfogásban az év magyar birkózójának választották.

Dvorák László a legutóbbi években Svájcban, a Schattdorf csapatánál edzősködött. Kapitányi megbízatása április elsejétől érvényes, tehát a bukaresti Európa-bajnokságon debütálhat. Segítője a szakágat a budapesti vb óta ideiglenesen vezető Bánkuti Zsolt lesz, aki egyben marad az U23-as gárda élén.

A keddi elnökségi ülésen még többek között kiderült, hogy a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia épülete már negyven százalékos készültségű, tehát tartható az eredeti ütemterv. Arról is döntés született, hogy a májusi rendes közgyűlés elé március végére még bekerül egy rendkívüli közgyűlés is, amelyen javaslatot tesznek az alapszabály és az irányítási struktúra módosítására.

The post Dvorák László az új szabadfogású kapitány appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .