Eddig öt arany

Már öt aranynál járnak a magyarok a Plovdivban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon.

A szombati 200 méteres döntőkben kétszer is eljátszották a magyar Himnuszt, Gazsó Dorkának már másodszor. Ifjúsági versenyzőnk ugyanis a pénteken a négyessel aratott győzelem után szombaton kajak egyesben is nyerni tudott.

„Ez nem a kedvenc számon, ráadásul elrontottam a rajtot is, belehúztam a rajtgépbe, így egy fél hajóval elment a mezőny, de tudtam, hogy enyém a legnagyobb sebesség, szóval a végére sikerült megelőznöm mindenkit” – mondta Gazsó Dorka.

Az U23-asoknál ugyanebben a számban ugyancsak magyar győzelem született, Lucz Anna nyert. „Úgy mentem, ahogy csak tudtam, a végén néztem csak ki, és akkor láttam, hogy meglett. Számomra ezzel vége a szezonnak, örülök, hogy egy világbajnoki arannyal ért véget” – nyilatkozta Lucz Anna.

Nagy Bianka az ifi kenusok egyesében szeretett volna nyerni, de végül másodikként zárt. „Nem erre számítottam, meg szerettem volna csípni a kanadai lányt, balos hátszél kedvezett is nekem, de nem sikerült megvernem” – mondta Nagy Bianka, aki szűk egy órával később párosban Molnár Csengével hatodik lett. Ugyanez a kettős vasárnap 500-on is rajthoz áll.

A 200 méteres távon az A döntőben Csizmadia Kolos (K-1 U23) hatodik lett, a B döntőben Molnár Rebeka (C-1 U23) és Nikodém Patrik (K-1 Ifi) is negyedikként zárt, míg Takács Mihály (C-1 U23) hatodikként ért célba.

Vasárnap az 500-as a középdöntőket és a döntőket rendezik Plovdivban, ahol eddig öt arany-, négy ezüst-, egy bronzéremnél jár a magyar válogatott. A cél az volt a vébén, hogy túlszárnyalják a fiatalok az idei Eb-szereplést, ahol egy arannyal, négy ezüsttel és két bronzzal zártunk, így már az 500-as döntők előtt sikerült elérni a kitűzött célt.

The post Eddig öt arany appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .