Egészségügyi ellátás olimpikonoknak

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke írta alá a sportpályafutásukat befejezett  érmes sportolók, valamint a nyugdíjas sportszakemberek minél hatékonyabb egészségügyi ellátását segítő együttműködési megállapodást.

A megállapodás célja, hogy közösen elősegítsék a budapesti lakóhellyel rendelkező,

  • sportpályafutásukat befejező olimpiai érmes sportolók,
  • a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága által segélyezett világbajnoki érmes sportolók, valamint
  • a kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő nyugdíjas sportszakemberek minél hatékonyabb egészségügyi ellátását

 

 

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet rendelkezik olyan diagnosztikus feltételekkel, klinikai fekvő- és járóbeteg ellátással, amely lehetővé teszi a megállapodásban rögzített feladatok magas színvonalú ellátását.

Az intézet tavaly kapta meg a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyakorló Kórháza címet, valamint 5 osztálya oktató osztályi kinevezéssel rendelkezik.

 

„Teljesebbé tenni megbecsült sportolók és sportszakemberek életét, családjuk, barátaik körében egészséges éveket biztosítani – ez hivatásunk egyik legszebb feladata” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

 

Az eseményen részt vett továbbá dr. Bodnár András olimpiai bajnok vízilabdázó, Dömölky Lídia olimpiai bajnok vívó, Gedó György olimpiai bajnok ökölvívó, Erdős Sándor olimpiai bajnok vívó, dr. Nébald György, olimpiai bajnok vívó.

The post Egészségügyi ellátás olimpikonoknak appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .