Egy újabb lépés Tokió felé

Vecsernyés Dávid tavaly az Európa-bajnokságon a dobogó harmadik fokára állhatott fel, amivel berobbant a köztudatba. Az élet azóta sem állt meg. A Honvéd tornásza a lengyelországi kontinensviadalon szeretne egy újabb lépést tenni a 2020-as olimpia felé.

A tavalyi siker után nem csak a nemzetközi mezőny, a szurkolók és a szakma, de Dávid is többet vár magától. Nőttek az elvárások magával szemben.

“Egy nagyon jó eb szereplést várok magamtól az új, nehezebb gyakorlatommal. A cél a döntő, és ha az megvan, akkor még az is lehet, hogy a döntőben még nehezebb gyakorlattal indulok majd amit a vb-re terveztünk. Én a második csoportban kezdek korláton. Ott csinálok egy gyakorlatot, hogy rámelegítsek a nyújtóra. Hogy szokjam a termet és az atmoszférát. Korlát után rögtön következik a nyújtó, úgyhogy ezen a két szeren indulok majd.”

Az elmúlt egy évben több változás is történt. Dávid már nem a tavalyi gyakorlatával indul a jövő heti kontinensviadalon.

 

“Úgy érzem, hogy az elmúlt 4 hónapban tudatosan lépésről lépésre feltudtuk építeni az új gyakorlatom. Ugye belekerült egy G nehézségű elem a Cassina, ami a nyújtón az egyik legnehezebb elem. Év elején sikerült beversenyeznem a világkupákon és úgy érzem, hogy most 80-90 %-os állapotban vagyok, ami úgy gondolom, hogy a vártnál előbb értem el ezt a szintet.”

Az elmúlt években szerzett siker nem csak az elvárást növelte. Dávid magabiztosságának is jót tett a 2018-as szezon, amiből tovább tud építkezni.

“A tavalyi bronzérem után magabiztosabban fogok a szerhez állni, de más lesz az egész az új gyakorlat miatt.  Várom már nagyon, hogy bemutathassam. Én teljesen úgy állok majd oda az eb-hez, hogy ez a vb-re az egyik legjobb felkészülési verseny, hiszen szinte ugyanaz a bírói gárda lesz a vb-n is, szóval ha itt tudok egy nagyon jó gyakorlatot csinálni, arra a vb-n is emlékezni fognak. Természetesen a fő cél, hogy a világbajnokságon egy még erősebb gyakorlatot mutathassak be, ami ahhoz kell, hogy megszerezzem a kvótát a tokiói olimpiára. “

A magyar válogatott szombaton indul Lengyelországba. A szczecini Európa-bajnokság selejtezőit április 10-11-én tartják. Az egyéni összetett döntőket 12-én rendezik, a szerenkénti finálékra pedig 13-én és 14-én kerül sor.

The post Egy újabb lépés Tokió felé appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .