Egyetlen magyarként az első világkupán

A hétvégén kezdődik az olimpiai kvalifikációs világkupa sorozat a tornászok számára Cottbusban. Egyedüli magyar versenyzőként Vecsernyés Dávid vesz részt a németországi eseményen.

Az olimpiai kvalifikációs világkupa sorozat győztese bebiztosíthatja a helyét a tokiói olimpiára. Vecsernyés Dávid számára így még nagyobb jelentőséggel bír a hétvégi esemény.

“Ez a cottbus-i világkupa az első kvalifikációs világkupa lesz az olimpiára, úgyhogy már most el lehet kezdeni a pontokat gyűjteni úgyhogy remélem, hogy már az első állomáson pontokat tudok szerezni.”- nyilatkozta az európa-bajnoki bronzérmes tornász.

A világkupa sorozatból szerenként lehet kvótát szerezni.

“Most csak nyújtón fogok indulni és mindenképpen a döntő a cél. Néztem a mezőnyt elég nagy és erős mezőny lesz majd Cottbusban úgyhogy kíváncsian várom.”- fogalmazott Vecsernyés Dávid

A cottbus-i világkupa pénteken a selejtezőkkel kezdődik, ahonnan szerenként a legjobb nyolc jut tovább a döntőkbe.

The post Egyetlen magyarként az első világkupán appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Tags:  ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .