Első nemzetközi siker Honvédosként

“A nap meglepetése” és ” A nap meccse”. Ilyen címekkel írt Virbán Martin mérkőzéseiről az Európai Ökölvívó Szövetség. A Honvéd ökölvívója a szerbiai Belgrade Winner-t zárta győzelemmel, ezzel megszerezte első nemzetközi sikerét a klub színeiben.

Virbán Martin az országos bajnokságon világ szintű ökölvívást mutatott be. Ezután következett a Bocskai Ökölvívó Emlékverseny, ahol egy szoros és vitatható mérkőzésen kikapott, ami után természetesen csalódott is volt.

“A Bocskai után nagyon le voltam törve, mert szerintem megnyertem az ukrán elleni meccsem, de leszűrtük a hibákat és azon javítottunk.”

Ezt jól is tették, hiszen a Belgrade Winneren az első ellenfele pont ez az ukrán ökölvívó volt. A fejlődés, amin Martin átmegy az szemmel is jól látható. 5-0-ás győzelemmel zárta az első találkozót.

“Azzal a céllal utaztam ki, hogy meg fogom nyerni a tornát. Szerettem volna bizonyítani magamnak, hogy többre vagyok képes. Maga a verseny jó volt, nagyon élveztem. Egy kicsit meg voltam fázva, de reméltem, hogy ez nem fog befolyásolni. Az első mérkőzésen azzal az ukránnal kezdtem, akitől kikaptam a Bocskain, de most sikerült egyhangú pontozással megvernem. Ezután következett a döntő, ahol a csapattársammal bokszoltam. Nagyon jó kis mérkőzés volt, ráadásul egyhangú pontozással tudtam nyerni.”

A belgrádi siker további lendületet ad a Honvéd ökölvívójának.

“Ez a győzelem adott egy kis önbizalmat, de szeretnék többször is a dobogó tetején ünnepelni. Jó úton haladunk és látszik, hogy a sok munka kifizetődik, amit elvégzünk edzésről edzésre. Remélem, hogy ezzel az eredménnyel bebiztosította a helyem az Európa Játékokra utazó keretben.”

A siker után sincs megállás. Virbán Martin Balzsay Károly és Régi Dániel vezetésével tovább folytatja a kemény edzéseket, hogy egyre több győzelmet szerezhessen.

The post Első nemzetközi siker Honvédosként appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .