Értékes hatodik hely Cottbusban

Végetért az olimpiai kvalifikációs világkupasorozat első állomásának versenye Cottbusban. Magyarországot Vecsernyés Dávid képviselte.

A Honvéd tornásza nem csak, hogy bekerült a döntőbe, de értékes pontokat is gyűjtött.
“Voltak hibák. Az elején pár tizedet elvesztettem, de összességében nem volt rossz. Több volt most a tartáshiba, de örülök, hogy az év utolsó versenyén két jó gyakorlattal tudom lezárni az évet. Ez nagy magabiztosságot ad a következő évre. Elég fáradt voltam, már sokkal jobban kellett koncentrálnom, mint az eddigi versenyeken, de örülök, hogy kitudtam zárni mindent, és csináltam egy jó gyakorlatot. Jó érzés olimpiai, világ és európa-bajnokokkal döntőzni. Úgy érzem szintet léptem. Már most megszereztem az olimpiára az első pontjaimat és ez jó érzés.”
Vecsernyés Dávid pályafutása legjobb szezonját tudhatja a háta mögött. A nyári világkupa győzelem után az európa-bajnoki bronzérem következett. Ezután még két vk ezüstöt gyűjtött, amivel a sorozat legjobb nyújtósaként zárta az évet. A magyar válogatott a 20. helyen végzett a világbajnokságon, így ott lehet a férfi csapat is a jövő évi vb-n. Az évvégére egyedüli magyarként még Cottbusban is versenyezhetett a Honvéd tornásza, ahol hatodik lett, így megszerezte az első pontjait a tokiói pontversenyben. Az olimpiai kvalifikációs világkupa sorozat februárban folytatódik.

The post Értékes hatodik hely Cottbusban appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .