Értékes pontokkal gazdagodott Kovács Bálint Katarban

A második fordulóban is bizonyította Kovács Bálint, hogy nem véletlenül kapott ismét lehetőséget a Katari Nemzetközi Bajnokságban. A H-Moto Team fiatal motorosa a Superstock 600-asok mezőnyében már a második versenyhétvégéjén van túl, ahol ezúttal is az élmezőny tagjaként látta meg a kockás zászlót. A dohai pályán rendezett futamokon előbb az ötödik, majd a negyedik helyen végzett, így sikerült megerősítenie az összetett pontversenyben a negyedik pozícióját.

Úgy tűnik, a H-Moto Team állandó szereplőjévé válik a Losail Ázsia Bajnokságnak. A Katarban rendezendő bajnoki sorozaton Kis Viktóriát követően – aki 2015-ben bajnoki címet szerzett a hatszázas férfi mezőnyben – immár másodszor vesz részt Kovács Bálint. A Superstock 600-ban induló 17 éves motoros – aki tavaly újoncként kétszer is pódiumra állhatott – a szezonnyitó hétvégén azonnal dobogóra állhatott – a harmadik helyen zárt Bálint–, míg a második futamon a szintén előkelő negyedik pozícióban végzett. Szinte egy hét sem telt el, és máris újabb fordulót rendeztek Dohában.

A fiatal magyar versenyző ezúttal is jól szerepelt az időmérőn – az ötödik helyet szerezte meg, így a második sorból rajtolhatott el –, míg a futamokon újfent az élmezőnyben végzett. A H-Moto Team 17 éves tehetsége az első futamon végül ötödikként zárt, míg a másodikon hatalmas küzdelmet vívott a harmadik helyért, de a dobogó ezúttal nem jött össze, és a negyedik pozícióban intették le. Bálint ezzel a kezdéssel – egyszer 3., kétszer 4. és egyszer 5. lett – az összetett negyedik helyéről várja a januári folytatást.

„Azért most már látszódott a szabadedzéseken is, hogy nem a nulláról kellett a munkát elkezdeni. Körről körre javultam, és az időmérő előtt már majdnem olyan köridőkre voltam képes, mint az előző hétvége futamain. A kvalifikációs tréningen aztán tovább gyorsultam, ami azt eredményezte, hogy megfutottam az eddigi legjobb időmet, amivel a második sorba értem oda. Sajnos az első versenyen szinte semmi sem jött össze, a rajt után lemaradtam az élen motorozóktól, abszolút nem találtam a ritmust, ám így is sikerült végül ötödikként célba érnem. A második versenyen aztán feljavultam, szinte a teljes futam alatt csatáztam az ellenfeleimmel, sőt, akár a dobogóra is odaérhettem volna egy kis szerencsével. Ezúttal azonban ez nem jött össze, de nem vagyok elégedetlen a teljesítményemmel. Már nagyon várom a januári folytatást”-mondta Kovács Bálint.

The post Értékes pontokkal gazdagodott Kovács Bálint Katarban appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .