Felemás világbajnokság

Vecsernyés Dávid számára a dohai világbajnoksággal folytatódott a 2018-as szezon. A Honvéd tornászának egyik szeme a sír, a másik pedig nevet.

Nyújtón a döntőbe jutás és a csapat a legjobb 24-ben. Ez a két célja volt Vecsernyés Dávidnak a világbajnokság előtt.
“A nyújtón a gyakorlatomban most sok volt a pontatlanság és a negyedik repülő elemben meg is csúszott a kezem. Sajnos ott több tizedet veszítettem és a leugrásom se volt pontos. Sajnos ezekkel az apróbb hibákkal már összejött a két pontos levonás, de nem vagyok csalódott. Az elmúlt három hónapban 9 versenyen megcsinált gyakorlatomból pont ez sikerült kicsit rosszabbul, de látom, hogy mennyire vannak előttem. Négy tized kellett volna a döntőhöz és tudom, hogy hol vesztettem el. Nem adjuk fel és dolgozunk tovább még keményebben, mint eddig.”
A nyújtó gyakorlat nem sikerült hibátlanul, de az már biztos, hogy a 2019-es világbajnokságon ott lesz a magyar férfi tornász válogatott.
“Összességében sikeres volt ez a világbajnokság. A csapattal szerettünk volna a legjobb 24-ben végezni és ez sikerült is, a 20. helyen fejeztük be a vb-t. Így jövőre mehetünk a világbajnokságra és most ez a legfontosabb. Lehetett érezni, hogy ez egy világbajnokság és egyre nagyobb tétje van a dolgoknak. Sokkal szigorúbbak voltak a bírók, mint mondjuk ez Európa-bajnokságon. A vállam szerencsére nem lett rosszabb, de még nem az igazi. Ha hazaérek, akkor foglalkozom vele.”
Vecsernyés Dávid számára a vb-vel nincs vége a szezonnak. November 25-27-e között elkezdődik az olimpiai kvalifikációs világkupasorozat Cottbusban, ahol Dávid is elindul.

The post Felemás világbajnokság appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Tags: ,

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .