Háromból három

Vecsernyés Dávid három szeren indult a tornászok szerbajnokságán. Szombaton lovon, vasárnap pedig korláton és nyújtón is a legjobb lett. A Honvéd sportolójának a nyújtó gyakorlata még nagyobb örömöt adott számára.

Vecsernyés Dávid fő szere a nyújtó. A szerbajnokságon mégis három szeren láthatta a közönség. Ráadásul mind a háromszor a dobogó legfelső fokára állhatott. Szombaton lovon, vasárnap pedig korláton és nyújtón végzett a mezőny előtt.

“Nagyon boldog vagyok, hogy tudtam nyerni azon a két szeren, amin ma elindultam. Sikerült egy nagyon jó korlátot csinálnom és végre sikerült a a nagy nyújtómat, a legerősebbik nyújtómat megcsinálni.” 

A Honvéd tornásza új gyakorlattal indul idén a versenyeken, amivel szeretné megszerezni az olimpiai kvótát is. A szerbajnokság volt az első, ahol sikerült hiba nélkül megcsinálnia gyakorlatát.

“Ez volt az első gyakorlat egyben. Az előző világkupán sajnos nem sikerült, illetve a csapatbajnokságon se, de úgy gondolom, hogy mentálisan fel tudtam úgy készülni a csapat bajnokság utáni két nap alatt, hogy összetudjam rakni ezt a gyakorlatot.”

Vecsernyés Dávid kedden már utazik is a következő versenyre, hiszen a jövő hétvégén már a bakui olimpiai kvalifikációs világkupán mutathatja be újra gyakorlatát.

 

 

The post Háromból három appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Tags:  ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .