Hazai világbajnokság a versenynaptárban

Az idei esztendő is sűrű lesz a tornászok számára, ez derül ki a közelmúltban nyilvánosságra hozott 2019-es versenynaptárból. 

A felnőttek számára a 2020-as olimpiai kvótaszerzés szempontjából kiemelkedő jelentőségű verseny a stuttgarti világbajnokság, amely október 4-13. között kerül megrendezésre. A másik fontos viadal az Európa-bajnokság, amelyet a lengyelországi Szczecin városában tartanak április 10-14 között. Természetesen az idei évben is megrendezik a Világkupa és a World Challenge Cup sorozatot. Ez utóbbinak hagyományos helyszíne lesz a szombathelyi Aréna Savaria szeptemberben, és további nemzetközi viadalok is várnak a válogatott tornászokra.

Az utánpótlás számára idén a legnagyobb megmérettetés az első alkalommal megrendezésre kerülő junior világbajnokság, amely óriási jelentőséggel bír, hiszen Győrben, az Audi Arénában lesz június 27-30. között. A fiatalok egy hónappal később Bakuban szerepelnek, itt kerül sor az EYOF-ra. Az Olimpiai Reménységek Versenyét a csehországi Liberecben tartják november végén.

Természetesen a hazai szerek sem maradnak kihasználatlanul, hiszen a Magyar Torna Szövetség a különböző felnőtt és korosztályos bajnokságok mellett idén is megtartja a nemzetközi Matolay Emlékversenyt Kiskunfélegyházán, valamint a Mesterfokú bajnokságot, amelynek a győri Olimpiai Sportpark ad otthont.

The post Hazai világbajnokság a versenynaptárban appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Tags: ,

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .