Hazai világbajnokságon a legjobb eredmény a cél

Szilágyi Áron idén egy Európa-bajnoki és egy világbajnoki éremmel bővítette éremkollekcióját. Az olimpiai bajnok kardvívó a 2019-es budapesti világbajnokságon is szeretne dobogóra állni.

Mint minden vívó, így Szilágyi Áron is türelmetlenül várja a 2019-es budapesti világbajnokságot. Az idei év a csapatról szólt az eredmények alapján. Jövőre egyéniben is szeretne a dobogóra állni.

“Csapatban Európa-bajnokok lettünk, ennek nagyon tudunk örülni. Ugyanígy a kvartettel bronzérmesek lettünk a világbajnokságon. Szintén büszkék vagyunk erre. Egyéniben az európa-és a világbajnokságon is a legjobb nyolc között zártam. Ez nem egy kimagasló eredmény, de örülök, hogy ott tudtam lenni a legjobbak között. Most hiányzott az a pici plusz, ami az érmek megszerzéséhez kellett volna, de nyertem egy grandprix versenyt, két világkupa döntőt vívtam. Nem volt ez egy rossz év, de remélem, hogy jövőre még jobb lesz.”- nyilatkozta Szilágyi Áron

Szilágyi Áron győzelemmel zárta az évet, hiszen az országos bajnokságon megszerezte ötödik egyéni bajnoki címét. Egy rövid pihenő után újra nekiáll az edzéseknek, hiszen 2019 már kvalifikációs év a 2020-as tokiói olimpiára.

The post Hazai világbajnokságon a legjobb eredmény a cél appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .