Izgalmas egységek a második válogatón

Péntektől vasárnapig Szolnokon rendezik a második válogatót, amely az augusztusi, portugáliai világbajnokságra való indulásról dönt.

Az újonnan alakult 500-as férfi kajak négyes az Európa-bajnokságon remekül szerepelt, bronzérmet nyert a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István hajó, így Hüttner Csaba döntése értelmében ők már együtt készülhetnek a világbajnokságra.

„A formájukat folyamatosan figyelemmel kísérem, és ha valakinél formahanyatlást látok, akkor változtatok a hajó összetételén. Olimpiai kvalifikációs szempontból egy kulcsszámról van szó, fontos, hogy a négyessel jövőre rögtön négy férfi kajakos kvótát szerezzünk” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Nagyon izgalmas új egységeket láthatunk ugyanakkor Szolnokon, az Eb-n parádésan visszatérő Kozák Danuta párosban korábbi nagy egyes riválisával, Kárász Annával fog versenyezni és női K-2 500 méteren a háromszoros olimpiai bajnok Szabó Gabriella is új párral áll oda a rajthoz, méghozzá a tavalyi év felfedezettjével, Takács Tamarával. Ezek az egységek üldözik majd az első válogatót megnyerő Medveczky, Csipes egységet.

„A férfi kajakosoknál is vannak változások – folytatta Hüttner Csaba. – Az első válogatón Ilyés Róberttel győztes Hufnágel Tibor régi-új párjával, Dombvári Bencével rajtol a hétvégén. Ilyés Róbert Noé Bálinttal versenyez majd, Pauman Dániel pedig Noé Zsomborral vág neki a K-2 1000 méternek. Izgalmas hetek, izgalmas egy év és izgalmas tokiói verseny vár ránk. Mozgalmas, de a jelenlegi állás szerint sok sikerrel kecsegtető időszak előtt áll a felnőtt magyar kajak-kenu válogatott.”

Amennyiben más versenyzők lesznek az első és a második válogató győztesei, úgy szétlövés dönthet majd közöttük, amelyet várhatóan jövő keddig megrendeznek.

Az A döntőket pénteken és szombaton az M4, vasárnap pedig a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldala élőben közvetíti, valamint a helyszínről jelentkezünk majd friss nyilatkozatokkal is.

The post Izgalmas egységek a második válogatón appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .