Kategóriagyőzelem az első napon

Magyar János a Red Bull Ringen teljesíti az idei második versenyhétvégéjét. Az első időmérőn és az első versenyen sem talált legyőzőre a kategóriájában.

Jani utoljára két éve versenyezhetett a Red Bull Ringen, de a jelek szerint ez semmi hátrányt nem okozott az őrbottyáni versenyzőnek.

„Az időmérő viszonylag jó volt, kategória első lettem. A legjobb első szektor az én nevemhez fűződött. 26 autó volt a pályán, így néha nagy volt a forgalom. 

A versenyen a rajt jól sikerült. Az előttem lévő autó beragadt és, ahogy megelőztem az 1-es kanyar felé az egyik versenyző nem sok helyet hagyott, így közötte és a betonfal között kellett elmennem, de sikerült előtte elfordulnom. A következő rázós szituáció a 2-es kanyarban volt. A pálya egyik legszűkebb pontja, ahol hárman próbáltunk elfordulni. A kanyarban össze is értünk, de az autó nem sérült komolyabban és tovább tudtam folytatni a versenyt. A 3-as kanyar féktávján előztem a legtöbbet. Volt, hogy egyszerre két autót is lehagytam. Az utolsó körben még tudtam egy újabb pozíciót javítani és megnyertem a kategóriámat. 

Izgatottan várom a holnapot.”

Jani az első napon az Eset kupa és a Zóna bajnokság kategóriájában is a legjobbnak bizonyult. Szombaton egy újabb időmérő és egy újabb verseny vár rá.

 

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .