K&H e-kupa először Magyarországon

Szeptember 30-án kerül sor az első magyarországi hivatalos K&H e-kupa versenyre az MTK E-sport Szakosztályának szervezésében. A versenyen 128 jelentkező mérettetheti meg magát, ahol az utolsó fordulóba bekerülő legjobb 4 játékos profi e-sportolókkal küzdhet meg.

A nyári labdarúgó-világbajnokság után a szeptember is nagy meglepetést tartogat a foci szerelmesei számára, főként, akik az online változatért (is) rajonganak: szeptember 30-án rendezik meg ugyanis az első hivatalos magyarországi K&H e-kupa versenyt az Új Hidegkúti Nándor Stadionban. Az 1000 euró összdíjazású kupán 128 versenyző kieséses rendszerben küzd meg egymással Playstation 4 platformon, majd az utolsó fordulóban a legjobb 4 játékoshoz meghívott profi e-sportolók is csatlakoznak.

„Tavaly szeptemberben szerződtettük le az ország legjobb FIFA játékosait, majd pilot jelleggel elindítottuk a pro-clubs FIFA-csapatunkat, akikkel tavaly a hazai pro-clubs bajnokságon egyből második helyezést értünk el. A sikeren felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy az 1v1 játékba is belevágunk, mégpedig egy olyan online játékkal, amit a hagyományos sport rajongói is ismernek és szeretnek – megerősítve ezzel a FIFA melletti döntésünket. Reméljük, hogy ezzel nálunk is érvényesül majd az a tengerentúli modell, hogy a hagyományos fociból kieső fiatal szurkolókat az e-sport révén újra meg tudjuk szólítani” – tájékoztatott Szegő Péter, az MTK E-sport Szakosztályának vezetője.

„A most felnövő generáció, mint a fiatalság mindig, dinamikus, tele van energiával, és új, digitális lehetőségeket keres magának, ezért az e-sport az a terület, ami biztosan hatalmas fejlődést mutat majd a jövőben. Az elemzések szerint már idén is világszerte közel 400 millió rendszeres és alkalmi nézőt vonzanak majd az e-sport események, 2020-ra pedig már 500 millió fölötti nézőszám várható. A folyamatosan növekvő rajongóbázis miatt így a következő években a társadalmi érdeklődés szempontjából is egy új szintre kerül az e-sport világa. A hazai e-sport kibontakozása rendkívül izgalmas, sok ígéretes tehetséget rejt. A K&H e-kupa népszerűsítésébe profi e-sportolókat, népszerű vloggereket és a játék közismert rajongóit is bevonjuk” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója

„A magyar e-sport történetében mérföldkőnek tekinthető, hogy immár Magyarország is külön esemény keretében ad otthont a világ egyik legnépszerűbb videójáték versenyének. Nemzetközi rajongói bázisát jól mutatja, hogy tavaly világszerte csak PS4 konzolon több mint 42 millióan FIFA-ztak. Eközben itthon is hatalmas népszerűségnek örvend a játék, hiszen az egyik hazai játékshop eladási listáján júniusban az élen végzett” – mondta el Hodozsán Dániel, az esport1.hu tartalomigazgatója a verseny szervezőjeként.

The post K&H e-kupa először Magyarországon appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .