Kovács Richárd a dobogóért utazik Oroszországba

Pénteken kezdődik az ökölvívók U22-es Európa-bajnoksága Oroszországban. Kovács Richárd számára tavaly nem úgy végződött a korosztályos verseny, ahogy tervezte. A nyíregyházi ökölvívó szeretne idén javítani.

Már csak órák kérdése és elindul a magyar U22-es ökölvívó válogatott Oroszországba. Köztük Kovács Richárd a Nyíregyházi Vasutas sportolója, aki nem először utazhat erre a versenyre.

“Az előző Európa-bajnokságon egy grúz sráccal boxoltam és ott sajnos alul maradtam egy szoros mérkőzésen. Végül ő is nyerte meg azt az Európa-bajnokságot. Tavaly is elég erős mezőny volt a súlyomban és most is úgy gondolom, hogy jó ellenfelekre számíthatok.”

Ricsi számára hosszú idő után ez lesz az első nagyobb nemzetközi verseny, hiszen 2018-ban sem felnőtt európa- sem felnőtt világbajnokságot nem rendeztek. Így természetesen még nagyobb benne a bizonyítási vágy.

“Nagyon várom, hogy bizonyíthassak az edzőknek és magamnak is. Most bízom benne, hogy a maximálisat ki tudom hozni magamból és remélem, hogy ez elég lesz egy éremre, de igazából a legfőbb célom a dobogó legfelső foka.”

Kovács Richárd 2017-ben már megmutatta, hogy igenis helye van a nemzetközi ökölvívó mezőnyben. Első felnőtt évében kvalifikálni tudta magát a világbajnokságra és még mérkőzést is tudott nyerni. Ebben a sportban nagyon sok a jó fiatal ökölvívó, így az U22-es Európa-bajnokságon nagyon sok erős ellenfélre számíthat.

The post Kovács Richárd a dobogóért utazik Oroszországba appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .