Kovács Zsófia új elemekkel készül

Már az előtte álló feladatokra koncentrál az Európa-bajnoki ezüstérmes tornásznő, Kovács Zsófia, és új elemekkel készül.

Teljesen felépült tavalyi sérüléséből, és már az előtte álló feladatokra koncentrál az Európa-bajnoki ezüstérmes tornásznő, Kovács Zsófia.
A 2018-as esztendő nem indult túl jól a Dunaferr olimpikonjának. A tavalyi év első felében makacs hasfalsérülése hátráltatta, amit aztán műteni is kellett, így kihagyni kényszerült az augusztusi kontinensviadalt. Ezzel együtt is sikerült felkészülnie az őszi viadalokra, a szeptemberben Szombathelyen megrendezett Világkupán gerendán aranyérmes lett, az év végi világbajnokságon legjobb magyarként bejutott az egyéni összetett fináléba, ahol a huszadik helyen végzett. A győri Mesterfokú bajnokságon pedig három aranyérmet szerzett.

Az idei évre vonatkozóan a bajnoknő kiemelte, bízik abban, hogy 2019-ben nem nehezítik felkészülését sérülések, ugyanis már az áprilisi Európa-bajnokságra új elemek beépítését tervezi, a tavalyi sérüléssel tűzdelt esztendőn pedig teljesen túltette magát.

Kovács Zsófia: A legfontosabb, hogy a sérülésemből sikerült felépülnöm, ugyanis már az év első felében, áprilisban egy nagy nemzetközi megmérettetés, az Európa-bajnokság vár rám. Emiatt gőzerővel készülök, hiszen új elemeket is szeretnék beépíteni a gyakorlataimba, hogy minél jobban szerepeljek a kontinensviadalon.

The post Kovács Zsófia új elemekkel készül appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Tags:  ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .