Kusztor Péter győzött Ibrányban, 40 Europe Tour pontot gyűjtve

Debrecen és Ibrány között 157,6 kilométer várta a Visegrád 4 Special Series kerékpárverseny – UCI 1.2 résztvevőit. Kusztor Péter (My Bike-Stevens) nyert sprintben, a hajrában a cseh Karel Tyrpkl (Pardus Tufo-Prostejov) és a szerb Marko Danilovic (Szerbia) kettősét lehajrázva

A Visegrád 4 Kerékpárverseny elindulásának ötödik évfordulója alkalmából a sorozat hazai versenyeinek szervezője, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület még egy nemzetközi országúti kerékpárversenyt rendezett hazánkban. 2018. július 22-én Debrecenben rajtolt és Ibrányban ért célba a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában is szereplő egynapos viadal mezőnye.

Pontban 13 óra 40 perckor 17 csapat közel 100 kerekese vágott neki a távnak, a mezőnyben egy igencsak nagynevű versenyzővel, a korábban Párizs-Roubaix-t és Flandriai Körversenyt is nyerő olasz Andrea Tafival

Az éles rajtot követően azonnal megindultak a próbálkozások, ám igazából nem nagyon akart senkit sem elengedni a mezőny, az első óra 49,5 kilométer/órás átlaga önmagáért beszélt. Az osztrák My Bike-Stevens csapata szinte minden akcióban benne volt, Kusztor Péter is több alkalommal indított.

A verseny sztárvendége Andrea Tafi (Zengő KSE) is kísérletezett, de neki sem sikerült elszakadnia, egy darabig azért kivette a részét a mezőny mozgatásából.

Mintegy kilencven kilométer megtételét követően egy tizenhét fős sor tudott ellépni, szűk egy perces előnyre szert téve, majd tízen mentek innen tovább, név szerint Alberto Marengo (Kőbánya Cycling Team), Andi Bajc (My Bike-Stevens), Kusztor Péter (My Bike-Stevens), Marko Danilovic (Szerbia), Stevan Klisuric (Szerbia), Benjamin Hill (Ljubljana Gusto Xaurum), Jodok Salzmann (WSA Pushbiker), Dominik Hrinkow (Hrinkow Advarics), Karel Tyrpkl (Pardus Tufo-Prostejov) és Patrik Tybor (Dukla Banska-Bystrica).

Ibrányhoz közeledve rohamtempóban kezdett csökkenni az elmenés előnye, ekkor úgy tűnt, hogy mezőnyhajrával zárul a verseny. Sajnos néhány kisebb bukás is nehezítette a kerekesek dolgát, a legrosszabbul a norvég Björnar Overland (Kőbánya Cycling Team) járt, ő a mentőautóban végezte.

Ibrányba beérve még négy kör várt a kerekesekre. A szökevények előnye meglepő módon ismételten növekedni kezdett, ám ezzel együtt az összhang is megbomlott az élen.

Három kerekes tudott ellépni Kusztor Péter (My Bike-Stevens), Marko Danilovic (Szerbia) és Karel Tyrpekl (Pardus Tufo-Prostejov).

Az utolsó kör kezdetén biztossá vált, hogy őket már nem is érik utol, Kusztor robbantott elsőként minek eredményeképpen Danilovic leszakadt, de később visszaengedték, így hárman sprintelhettek a győzelemért. A leggyorsabb Kusztor Péter (My Bike-Stevens) volt, aki győzelme mellé 40 Europe Tour pontot is bezsebelt. A második Tyrpkl, míg a harmadik Danilovic lett.

„Egy rettentően nehéz nap elé néztünk, hisz egy teljesen sík szakasz várt ránk – mondta Kusztor Péter röviddel a célba érkezést követően. – Folyamatosan próbálkoztunk, személy szerint én magam is nagyon sokszor voltam elől, de a többiek tartottak tőlünk, életképes szökés, sokáig nem is alakult ki. Ibrányhoz közeledve sikerült elszakadnunk egy nagyobb sorral, majd onnan is tovább mentünk tizen. Egyértelmű volt számunkra, hogy nem várunk a sprintre. Sikerült elszakadnom két másik versenyzővel az ibrányi körpályán. Nagyon kedvező helyről kezdhettem a hajrát, tudtam tartani a cseh versenyzővel a lépést, és végül sikerült lekerülnöm az utolsó métereken.”

EREDMÉNYEK
Visegrád 4 Special Series, Debrecen–Ibrány (157,6 km):


1. Kusztor Péter, (magyar) My Bike-Stevens 3:15:19
2. Karel Tyrpekl (cseh) Pardus Tufo-Prostejov 3:15:19
3. Marko Danilovic (szerb) Szerb válogatott 3:15:19
4. Andi Bajc (szlovén) My Bike-Stevens 3:16:04
5. Jodok Salzmann (osztrák) WSA-Pushbikers 3:16:04
6. Patrik Tybor (szlovák) Dukla Banska-Bystrica 3:16:04
7. Dominik Hrinkow (osztrák) Hrinkow Advarics 3:16:04
8. Benjamin Hill (ausztrál) Ljubljana Gusto-Xaurum 3:16:06
9. Andreas Hofer (osztrák) Hrinkow Advarics 3:16:45
10. Richard Holec (cseh) Topforex-Lapierre 3:16:49

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 Kerékpáros-sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (http://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

The post Kusztor Péter győzött Ibrányban, 40 Europe Tour pontot gyűjtve appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .