Látványos csaták!

Gyenge szél, remek hangulat, jó versenyek minden osztályban. Így lehetne a legrövidebben összefoglalni a Fa Magyar Szörf Bajnokság második fordulójának eseményeit, amelyet a múlt hétvégén tartottak meg Balatonfűzfőn, s amely egyben a Közép-európai kupa versenye is volt, így öt ország nyolcvan versenyzője vett részt rajta.

A népes mezőny okán még akkor is elképesztően szoros párharcokat és látványos csatákat láthattunk, ha alapvetően gyenge szélben zajlottak a futamok. Az eredményt végül három futam alapján hirdették ki.


A magyar versenyzők mellett szólt a helyismeret (a Balaton különleges helyszín, aki ismeri az itteni viszonyokat, némi lépéselőnyben van), a külföldiek mellett viszont a nemzetközi rutin, s ez nagyjából ki is egyenlítette az erőviszonyokat.

A fiatalok, vagyis a Bic Techno mezőnyébõl így is kiemelkedett Pálinkás Tamás teljesítménye, aki gyakorlatilag az egész osztályt uralta – a három futam közül egyen sem talált legyőzőre.
Az olimpiai osztályokban is magyar versenyző állhatott fel a dobogó legfelső fokára: a hölgyeknél immár kettőből két bajnoki győzelemnél tart olimpikonunk, Cholnoky Sára, míg a férfi mezőnyben Sánta Bence, az ifjúsági korosztályban pedig Szlávi Roland ünnepelhetett.
A hetedik olimpiájára készülő Gádorfalvi Áron részt vett ugyan a versenyen, de egyelőre csak visszafogottan szörfözött, ugyanis vállműtéte után lábadozik, az orvosok óvatosságra intették, a valódi felkészülést csak szeptemberben kezdi el.

Raceboard osztályban a szlovénok olimpikonja, Patrik Pollak győzedelmeskedett.
Most először tartották meg együtt a szörf és a SUP országos bajnokság futamát – utóbbiban, a hazánkban is egyre népszerűbb Stand Up Paddle osztályban harminc induló állt oda a rajthoz, minden távon jó versenyeket láthattunk, de természetesen ez csak a kezdet, van még hová előrelépni.

The post Látványos csaták! appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .