MATSZ: Elkészült a menetrend

Elérhető a Magyar Torna Szövetség égisze alá tartozó szakágak idei évre vonatkozó versenynaptára. A férfi-női tornászok menetrendje mellett megtalálható a ritmikus gimnasztika, az aerobik, az akrobatikus torna, valamint a gumiasztal szakágak 2020-as programterve is, és természetesen a mindenki tornája szakágban is lesz idén megmérettetés.

A ritmikus gimnasztikázók első jelentős versenye a március közepén megrendezésre kerülő diákolimpia, a viadal egyben a 2019-es esztendő díjátadója is lesz. Az igazi nagyüzem árpilisban kezdődik a Világkupa-sorozattal, amely az olimpiai kvalifikáció szempontjából kiemelkedő jelentőséggel bír. Májusban tartják törökbálinti országos bajnokságot, valamint a kijevi Európa-bajnokságot is. Júliusban és augusztusban az olimpia lesz a főverseny, remélhetőleg magyar érdekeltséggel. Az év második felében a Magyar Kupa, az országos és a Mesterfokú bajnokságokat rendezik.

Az aerobikosok március közepén a Magyar Kupával kezdenek (a versenysorozat fináléja novemberben lesz), ezt követi egy portugál nemzetközi verseny. Áprilisban Tokióban világkupát és diákolimpiai döntőt szerveznek. A májusi hónap nagy eseménye a bakui világbajnokság.
Az akrobatikus tornászok korán, február elején megkezdik a versenyszezont a Balance kupával. Ami biztos, hogy a magyar bajnokságot május 9-én tartják. A nemzetközi versenyek listája IDE kattintva érhető el.
A gumiasztal szakág számára az első jelentős megmérettetés az áprilisi Dunaferr-kupa lesz. Ezt követően májusban Európa-bajnokság, majd Országos Diákolimpia, csehországi ORV és Magyar Bajnokság is lesz.
A teljes év részletes programja IDE kattintva érhető el.

The post MATSZ: Elkészült a menetrend appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .