Maximális teljesítmény

Megszerezték a kvótát a magyar tornászok a bakui ifjúsági olimpia kvótaszerző versenyén, ráadásul Balázs Krisztián bronzérmes lett. 


Fantasztikus eredménnyel zárult Bakuban az ifjúsági olimpia kvótaszerző versenye, ugyanis mind a négy magyar tornász, Bácskay Csenge, Schermann Bianka, Balázs Krisztián és Mészáros Krisztofer kvótaszerző helyen végzett az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára, így megvan a lehetséges egy férfi és egy női kvóta, ráadásul Balázs Krisztián bronzérmes lett egyéni összetettben.

Az azeri fővárosban került lebonyolításra a kvótaszerző viadal, amelyen 32 ország fiatal tornászai mérték össze tudásukat, hogy megszerezzék az ifjúsági ötkarikás játékokon való részvételi jogot. Az egyéni összetett eredmények alapján az első 17 pozíciót betöltő sportoló utazhat Buenos Aires-be októberben, azonban nemzetenként csak egy férfi és egy női tornász képviselheti hazáját.

A hölgyek versenyében Bácskay Csenge és Schermann Bianka szerepelt a magyarok közül, mindketten kvótaszerzők, hiszen a top 17-ben végeztek, Bácskay nyolcadik lett 50.966 ponttal, míg Schermann a kilencedik 50.466 ponttal, azonban a versenyszabályzat értelmében az ifjúsági olimpián csak az egyikőjük vehet majd részt.

A férfiaknál is hasonló helyzet alakult ki, ugyanis Balázs Krisztián 79.332 ponttal a harmadik helyen zárt, Mészáros Krisztofer pedig nyolcadik lett 76.898 ponttal, így itt szintén két kvótát zsebelhettek be a magyarok, továbbá Balázs kiemelkedett, még egy bronzéremmel is gazdagodott.

The post Maximális teljesítmény appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .