Megvan a tizedik

Magyar János 2021-ben megnyerte a magyar gyorsasági bajnokságot a forma autósok között, ami pályafutása tizedik címe. Az őrbottyáni versenyző az FIA Közép Európai Zóna Bajnokságban a harmadik lett.

– A versenynaptár alapján a szezon utolsó hétvégéje kimaradt, mennyire bánta ezt?
– Igen. Már Brnoban hallhattunk olyan híreket, hogy nem rendezik meg a hungaroringi hétvégét, ami végül meg is történt. Technikai sportról beszélünk, bármikor bármi megtörténhet. Már sosem tudjuk meg mi lett volna, hogy ha nem törlik el, de az biztos, hogy matematikailag még a bajnoki cím is elérhető lehetett volna.


– A 2021-es évben megszerezte pályafutása tizedik bajnoki címét, ami egy magyar bajnoki cím lett.
– Igen. Ez a bajnokság nem volt tervezett számunkra. A szezon első hétvégéjén derült ki, hogy minket is értékelnek a hazai pontversenyben. Úgy voltunk vele, hogy egy újabb sorozat, amiben elszámolnak és végül megszereztem az első helyet.

– Milyen volt ez a szezon?
– Próbáltuk mindig a lehető legjobbat kihozni a szituációkból. Voltak technikai problémák, amiket a csapat meg tudott oldani, amit köszönök is nekik, mert nagyon odatették magukat és próbáltak mindig olyan autót adni, ami versenyképes. Így visszatekintve azt gondolom nagyon jó évet zártunk. Igaz az FIA Közép Európai Zóna Bajnokságban a harmadik helyen zártam, de nem vagyok csalódott.

Fotó: Háfra Zsolt
Fotó: Háfra Zsolt

– Az idei évben meghívást kapott a Drexler bajnokságba. Várható volt, hogy bekerül ebbe a sorozatba?
– Jól esik, hiszen látják, hogy milyen pilóta vagyok, illetve számítanak arra, hogy megállom a helyem. Ha van ilyen lehetőség nyilván élünk vele. Így jutottunk ki Spa-ba, ahová mindig is szerettem volna eljutni. Az egy nagyon különleges hely, főleg az Eau Rouge, ami a pálya egyik jelképe. Nagyon jó helyen van, nagyon jó a vonalvezetése és nagyon jó rajta vezetni.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .