Megvédte címét a BHSE

A férfiak egyéni összetett versenyében a még junior korú Mészáros Krisztofer diadalmaskodott a tornászok Mesterfokú bajnokságán. A csapatok versenyében pedig a BHSE győzött. 

A még junior korú Mészáros Krisztofer maga mögé utasította a teljes mezőnyt a tornászok Mesterfokú Bajnokságán, az egyéni összetett versenyben, a csapatok viadalában pedig megvédte címét a BHSE.

A Mesterfokú bajnokság első versenynapján a férfiak egyéni összetettben mérték össze tudásukat. A győri Olimpiai Sportparkban megtartott megmérettetésen a hazai pályán versenyző még junior korú, de már az októberi felnőtt világbajnokságon is bemutatkozó Mészáros Krisztofer (Győri AC) 79.200 ponttal lett első, és ezzel átvehette a Dr. Sánta Lajos emlékkupát is. Mögötte klubtársa, Tomcsányi Benedek (77.700) és a BHSE tornásza Csorvási Soma (76.900) állhatott a dobogó második és harmadik fokára.
A csapatok versenyében a tavaszi forduló után még második helyen álló BHSE diadalmaskodott, amely fölényesen megnyerte a győri 2. fordulót (238.200 pont). Így a Földes Márton, Kiss Balázs, Csorvási Soma, Vecsernyés Dávid, Jamie Lewis összeállítású együttes megvédte címét, és 462.050 ponttal aranyérmet szerzett. Mögöttük a szintén fővárosi FTC-Telekom Vízlendvai Máté, Balázs Krisztián, Kranzmüller Severin, Ryan Macleod Sheppard felállásban lett második 444.700 ponttal. A harmadik hely a Siket Olivér, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek alkotta Győri AC-nek jutott 396.350 ponttal.
Folytatás a hölgyekhez hasonlóan szombaton 11 órakor a győri Olimpiai sportparkban a Mesterfokú bajnokság szerenkénti döntőinek első napjával.

Vecsernyés Dávid (BHSE): Elégedett vagyok a csapatbajnokságon megszerzett aranyéremmel. Készültünk rá, mert tavaly is nyertünk, és bár a tavaszi forduló nem sikerült a legjobban, bíztunk egymásban és abban, hogy kevés rontással nyerni tudunk.

Mészáros Krisztofer: Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem a versenyt, ráadásul itthon, Győrben. Egész évben versenyeztünk, e miatt erre a versenyre nem készültem külön elemekkel, kész gyakorlatokkal jöttem ide. Az aranyérem ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert nyújtón rontottam, pedig a verseny előtt szerettem volna nyolcvan pont fölött teljesíteni, ez a hiba azonban sokba került.


Eredmények, férfi csapatbajnokság

  1. BHSE (Földes Márton, Kiss Balázs, Csorvási Soma, Vecsernyés Dávid, Jamie Lewis) – Edzők: Fazakas Csaba, Kelemen Zoltán – 462.050
  2. FTC-Telekom – 444.700
  3. Győri AC – 396.350

Eredmények, Férfi Mesterfokú Bajnokság, egyéni összetett:

  1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) – 79.200 Edző: Szűcs Róbert
  2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) – 77.700
  3. Csorvási Soma (BHSE) – 76.900

Fotó: Matsz/Freschli József

The post Megvédte címét a BHSE appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .