NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ – ÚJRAHANGOLVA

Klasszikus és különleges mozgásformák egész arzenálját vonultatja fel a XXIV. Nagy Sportágválasztó május 24–25-én. A cél: kedvet csinálni a testmozgáshoz gyermekeknek és felnőtteknek, illetve segíteni megtalálni a látogatók adottságaihoz leginkább illő sportágat. Az inspiráló környezetről olimpiai bajnokok gondoskodnak majd, akikkel együtt sportolhatnak a látogatók. Üde színfolt az esemény kísérőprogramja, a Nagy Hangszerválasztó, ahol a közös örömzenélésé a főszerep.

A Nagy Sportágválasztónak otthont adó Merkapt Sportközpont óriási, 5,5 hektáros területét évszakról évszakra 20 000 ember veszi birtokba, hogy belekóstoljon a legkülönfélébb sportágak világába profi edzők segítségével. Ennél jobb alkalom nem kínálkozik hazánkban arra, hogy kicsik és nagyok rábukkanjanak a nekik való sportágra, amit aztán rendszeresen űzhetnek.

A Sportágválasztó egyúttal remek lehetőség arra, hogy azok a sportágak is reflektorfénybe kerüljenek, amelyekről ritkán hallani a médiában. Ez különösen azért fontos, mert köztük rengeteg olyat találunk, amelyben világszinten jeleskednek a magyarok, és ahol a utánpótlás kulcskérdés.

Az esemény helyszínein bemutatókra és nyílt edzésekre kerül sor, hivatásos sportolók és edzők részvételével. A Sportágválasztón számos olimpiai, világ- és Európa-bajnok is megfordul majd, akikkel az érdeklődők szót válthatnak személyesen, és egy kis barátságos közös sportolásra is lehetőség nyílik.

Ezúttal nemcsak a zenés sportágak helyszínein mozoghatnak ritmusra a látogatók: idén  a Nagy Hangszerválasztó a kísérőrendezvény, ahol a Nagy Sportágválasztóhoz hasonlóan hangszerek óriási választékát fedezheti fel minden látogató. A muzsikálás ízére zenetanárok segítségével érezhetnek rá az érdeklődők, hogy később a maguk örömére, egyénileg folytathassák zenei tanulmányaikat.

A Budapesti Nagy Sportágválasztóra május 24–25-én kerül sor, a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a), 9:00 és 17:00 óra között.

A rendezvény első napján, pénteken délelőtt a pedagógusok kíséretében érkező óvodai és iskolai csoportokat várjuk szeretettel, 14:00 órától azonban már mindenki számára nyitott az rendezvény. A szombati nap a nagyközönségé és a családoké.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.sportagvalaszto.hu weboldalon lehet, ahol minden információ megtalálható az eseményről, beleértve a programokat és az olimpikonok érkezésének időpontjait is.

The post NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ – ÚJRAHANGOLVA appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .