Nagy Viktor: Elődöntőt kell játszanunk

A válogatott vízilabdakapus nyolcszoros magyar bajnok, 2007-ben világbajnoki ezüstöt,  2013-ban világbajnoki aranyat nyert.  2014-ben tagja volt a budapesti Európa bajnokságon második helyen végzett válogatottunknak. Egy hónapja pedig a Szolnokkal elhódította a Bajnokok Ligáját.

-A magyar póló szinte minden korszakban nemzetközi klasszis hálóőrök sorát tudta felvonultatni:  többek között Ambrus Miklóst, Molnár Endrét, Kósz Zoltánt, Szécsi Zoltánt, Gergely Istvánt és mé sokáig folytathatnánk a sort.

N.V.: Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen nagyszerű kapusok után én is védhetek a magyar válogatottban. Egyébként én azért leginkább saját magamnak és a játékostársaimnak akarok megfelelni.

– Nemrégen egy közönségszavazáson elnyerte az elmúlt idény legjobb férfi játékosa címét.

N.V.: Természetesen nagyon örülök, hogy a szurkolók pozitívan ítélték meg a teljesítményemet. Egyébként korábban, amikor a Vasasban védtem, akkor is éreztem a drukkerek szeretetét és most ugyanez a helyzet Szolnokon is.

– Két hét múlva kezdődik a budapesti vébé. A közvélemény vízilabdában csak aranyéremben tud gondolkodni. Sőt, rajki Béla óta tudjuk, hogy már az ezüst is kudarc…

N.V.: Nehéz világbajnokság előtt állunk. Nagyon kiegyenlítődött a nemzetközi mezőny. A minimális célunk az elődöntőbe jutás, aztán már csak két meccset kell nyerni…

T.G.

Fotó: vlv.hu

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .