Nehézségek az étkezéssel és a közlekedéssel

A magyar tornászválogatott megérkezett a stuttgarti világbajnokság helyszínére és már edzett is.

Már túl van az első edzésen a tornászok stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a Vecsernyés Dávid, Ryan Sheppard, Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Csorvási Soma  összeállítású férfi és a Kovács Zsófia, Schermann Bianka, Böczögő Dorina, Makra Noémi, Péter Sára, Székely Zója alkotta női válogatott.

Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint a magyar együttes szerencsésen megérkezett szombaton a világbajnokság helyszínére, ahol ugyan a szállodában sokat kellett várniuk, míg el tudták foglalni szobáikat, de a szállás megfelelő. Az étkezéssel és a közlekedéssel viszont akadnak gondok, így a női csapat például a vasárnap késő esti edzést le is mondta.
Az együttes szombaton pihent, míg vasárnap mind a férfiak, mind a nők részt vettek az edzéseken, ahol a mindenki megfelelően tréningezett. A szerek és az edzőcsarnok a csapatvezető tájékoztatása szerint vb-szintű.
A magyar nők október 5-én, míg a magyar férfiak október 6-án állnak a szerekhez az október 4-én kezdődő stuttgarti világbajnokságon.

Altorjai Sándor, csapatvezető: A szállás teljesen rendben van, az étkezéssel viszont vannak gondok. A szervezők nem éppen a sportolóknak megfelelő ételeket biztosítanak, és mindössze egy fogás van, még gyümölcs sincs. Ez más delegációknak sem tetszik, úgyhogy az orientációs értekezleten biztosan jelzem a problémát. Az elmúlt vb-ken is volt már baj az étkezéssel, de akkor mindössze annyi, hogy egyhangú volt. Egyébként most többen jöttek oda hozzám, és megemlítették, milyen kiváló volt az étkeztetés a júniusi győri junior világbajnokságon. A másik gond a közlekedéssel van. Szeptember 27-én indult és október 13-ig tart az Oktoberfest, és a verseny közvetlenül a fesztivál mellett van. Azon a területen az utak teljesen fel vannak túrva, mindössze 1-1 sáv járható, így nagyon nehezen lehet eljutni az edzések, versenyek helyszínére. Mivel a lányok délelőtt másfél órát utaztak oda és másfelet vissza, az a döntés született, hogy a késő esti edzést kihagyják. Persze ez a nehézség is érinti a többi nemzetet.

Részletes program, olimpiai kvalifikációs világbajnokság, Stuttgart:

Október 1.- pódiumedzés (nők) – magyarok 18:00-20:00

Október 2. – pódiumedzés (férfiak) – magyarok 13:00-16:00

Október 4. – selejtezők, 1. nap (nők)

Október 5. – selejtezők, 2. nap (nők) – magyarok 18:00-tól

Október 6. – selejtezők, 3. nap (férfiak) – magyarok 13:00-tól

Október 7. – selejtezők, 4. nap (férfiak)

Október 8. – női csapatverseny, döntő

Október 9. – férfi csapatverseny, döntő

Október 10. – női egyéni összetett döntő

Október 11. – férfi egyéni összetett döntő

Október 12. – szerenkénti döntők, 1. nap

Október 13. – szerenkénti döntők, 2. nap

Október 14. – hazaérkezés, Liszt Ferenc Repülőtér, 8.00

 

The post Nehézségek az étkezéssel és a közlekedéssel appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .