Nyíregyháza, Debrecen és London

Kovács Richárd az elő példa arra, hogy egyszerre több dolgot is lehet maximális odafigyeléssel csinálni.

 

A 20 éves ökölvívó a vizsgaidőszak nagy részén már túl van a Nyíregyházi Egyetem Történelem- Testnevelés szakán. Közben egyre keményebb edzésekkel készül a verseny szezonra. Először a Bocskai István emlékversenyen láthatjuk boxolni.

„Az év első versenye a Bocskai lesz, amit szeretnék megnyerni. Így is állok hozzá és így edzek minden nap. Igaz jelenleg kicsit sűrűek a napjaim. A reggeli és az esti edzés között vagy vizsgázom, vagy éppen a következő vizsgára tanulok. Nem marad túl sok szabadidőm, de a vizsgaidőszak lassan a végéhez ér és utána már csak a Bocskaira tudok koncentrálni. Ráadásul Debrecen viszonylag nincs is messze a lakhelyemtől, így remélem sok ismerős arcot láthatok majd a nézőtéren.”

Március elején Londonban, a World Series Boxing mezőnyében láthatjuk, ahol az angol csapatot erősítheti.

„Nagyon örültem neki, amikor megtudtam, hogy WSB-ben is bizonyíthatok. Minél jobban szeretnék ott is teljesíteni. Ez egy új kihívás számomra, és örülök neki, hogy egy új dologban is megmutathatom magam. Itt 5 menetet kell majd boxolni meccsenként, de mindent megteszek azért, hogy sikerüljön nyernem.”

Aztán pár héttel később következik az U22-es Európabajnokság.

„ Tavaly az U22-es Európabajnoságon az 5. helyezett lettem. A későbbi bajnoktól kaptam ki, ráadásul egy szoros mérkőzésen maradtam alul. Szeretnék érmet szerezni Romániában, amiért mindent meg fogok tenni. Ráadásul idén nincs a felnőtteknek se európa- se világbajnokság, így még nagyobb jelentősége lesz az U22-es kontinensviadalnak”

Tanulás és felkészülés. Külön-külön is teljes embert kíván mind a két elfoglaltság. Kovács Richárd nagy fába vágta a fejszéjét és a jelek szerint jól tette. 2017-ben első felnőtt Európa-bajnokságát sikerrel vette és megszerezte az indulási jogot a világbajnokságra, ahol az első meccsén nyerni tudott. Év végén pedig megszerezte a magyar bajnoki címet. Az előző év jó alapot adhat a 2018-as szezonra. Ricsi az edzéseken és a vizsgákon is megpróbál a legjobb tudása alapján teljesíteni. Február 7-től az iskolai vizsgák után Debrecenben a ringben is megszerezheti idei első eredményét.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .