PÉNI ISTVÁNT NYOMASZTJA, HA CSAK EGY EDZÉST IS KIHAGY

Újabb verseny, újabb győzelem: Péni István sportlövő óriási formába lendült, de nem száll el a sikerektől, mert még sok célja van, amikből nem enged. Interjú.

Péni István brutális formába lendült 2018 őszére, és a lendület kitart az új évben is: múlt hétvégén Szlovéniában rendeztek rangos versenyt, ahol a MOL Alapítvány fiatal sportlövőjét ismét nem tudták legyőzni, ráadásul kiemelkedő eredményt ért el a magyar versenyző.

“Szerencsére jól sikerültek az őszi versenyek, és átmentettem a formámat idénre is” – mondta a MOL-csapatnak a fiatal sportlövő, akit természetesen edzés közben értünk utol.

NINCS KVÓTANYOMÁS, JOBBAK AZ EREDMÉNYEK

“Ez egy Grand Prix-sorozat, amit a környező országokban rendeznek, és mindenhol jó kis erős mezőny gyűlt össze” – magyarázta Péni a hétvégén, Szlovéniában megnyert versennyel kapcsolatban.

“Felkészítő versenyekről beszélünk, ahol az eredmények kevésbé fontosak, hiszen az igazi nagy tét a következő időszakban a kvótaszerzés lesz. Ezzel természetesen együtt jár az is, hogy kisebb a nyomás a versenyzőkön, emiatt pedig előfordulhat, hogy egy világkupánál is magasabb eredmény kell a győzelemhez” – tette hozzá egy mosoly kíséretében.

“Amellett, hogy a győzelem mindig egy jó megerősítés abban, hogy jó úton halad a felkészülés, a szlovéniai verseny is egy fontos állomás volt az indiai világkupa-verseny előtti utolsó finomhangolásra. Ott már nagy lesz a tét, hiszen a világkupa-sorozatban versenyszámonként két olimpiai kvótát is kiosztanak, és nekem az a célom, hogy minél hamarabb meglegyen a tokiói jegyem. Ez nem pusztán azért fontos, mert mindennél fontosabb álmom a tokiói olimpia, hanem azért is, mert ha gyorsan megszerezném a kvótát, akkor nyugodtabban és jobban tudnám időzíteni a felkészülésemet is” – magyarázta Péni.

A NAPI FORMA DÖNT

A MOL Alapítvány tehetsége hiába szerepel kiválóan a GP és világkupa-sorozatokban, ez semmire nem garancia és éppen ezért nem is szeretne elkiabálni semmit a következő versenyek vagy akar az olimpiával kapcsolatban. Péni elmondta, a sportlövészetben az aktuális napi forma számít, és ezt saját bőrén is megtapasztalhatta a felnőtt világbajnokságon.

“Hiába vezettem a világranglistát, a versenynapi formámmal nem lehettem elégedett” – magyarázta a fiatal sportlövő, akinek azért olyan sok oka nem volt a panaszra, hiszen egyből érmet nyert: második lett a szabadpuskások 3 testhelyzetes versenyében. “Persze óriási balszerencsém is volt, hiszen ugyanolyan eredménnyel zártam, mint a 7-8. helyezettek, és csak azért nem jutottam be a döntőbe, mert kevesebb belső tízest lőttem. Aki nincs benne a sportágban, az fel sem fogja ezt a minimális különbséget. Segítek: mintha fociban az nyerne döntetlennél, aki többször rúgta a felső sarokba a gólt.” – mondta nevetve Péni.

“Az eredmények persze biztatóak, és az önbizalmamnak is jót tesz, hogy jól megy a versenyzés, de ez ennyit jelent, nem többet. Akkor és ott kell nagyon jónak lenni, amikor igazán számít, és ez az, ami miatt a sportlövészet egy nagyon különleges sportág. Szóval azt mondom, papíron jól néz ki, amit eddig elértem, de a céljaimat még messze nem valósítottam meg, és azért dolgozom keményen minden nap, hogy jobb és jobb legyek” – tette hozzá.

NINCS IDŐ FIATALNAK LENNI

A 21 éves sportlövő a német Bundesligában versenyez (nem is akárhogyan, nemrég rekordot állított fel), és a sikereit abban látja, hogy a sportlövészetért éli a mindennapjait is.

“Évek óta így van ez, minden napomat a sportlövészet tölti ki. Igaz, a tanulmányaim is fontosak számomra, a Budapesti Corvinus egyetemre járok, de mindent a sportnak rendelek alá, mert csak így van esélyem rá, hogy elérjem a céljaimat. Reggeltől estig edzek, és nagyon rosszul viselem, ha kimarad egy edzés. Így nem marad sok időm azokra a kikapcsolódásokra, amiket a korombeliek csinálnak, de nem bánom annyira. Az én életem a sportlövészet, erre tettem fel mindent, és ez tesz boldoggá” – tette hozzá a fiatal sportlövő

The post PÉNI ISTVÁNT NYOMASZTJA, HA CSAK EGY EDZÉST IS KIHAGY appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Tags: ,

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .