Sikeres szezon végén

Sikeres évet zártak kajak-kenusaink 2018-ban. A női és a férfi kajak, illetve a női kenu mezőnyben már körvonalazódik a tokiói olimpiai csapat. A férfi kenusokra új program vár a sikeres kvótaszerzésért.

3 arany, 1 ezüst és 1 bronzérem az olimpiai számokban a világbajnokságon a kajak-kenu-válogatottól. Az idei szezonban 38 olimpiai pontot szereztek a magyar sportolók, ami bizakodásra adhat okot a tokiói ötkarikás játékok előtt.

“Félúton az olimpia felé, hiszen szerintem mindent ebben mérünk már- egy nagyon sikeres évet zárt a kajak-kenu sportág. Olimpiai számokban 3 arany- 1 ezüst- és 1 bronzérem született a világbajnokságon, 38 olimpiai pontot szerzett a csapat, ez egy nagyon erős teljesítmény. És látjuk azt, hogy mik azok, amelyekben már kialakult a csapat gerince. Ez a női szakágról egyértelműen elmondható, jól formálódik a férfi kajak szakág, egyrészt Kopasz Bálint eges teljesítménye, Birkás Balázs egyes teljesítménye azt gondolom, hogy hosszú évek után egy nagyon stabil ottlétet mutat a nemzetközi mezőnyben. A kajak négyes az elmúlt évi kicsi baki után azért jelentősen javított, ott is látjuk az embereket. Üdítő volt a női kenu, fantasztikus, ahogy a két győri lány Devecseriné Takács Kincső és Balla Virág szerepelt a világbajnokságon. Mi is látjuk, hogy a férfi kenuban van még feladatunk. Hüttner Csaba szövetségi kapitány egy nagyon komoly programot indított el most ősszel. Összevonta az összes olyan kenus versenyzőt, aki esélyes lehet a kvótaszerzésre, ők együtt készülnek. Én azt hiszem, hogy ennek meglehet az eredménye. Dehát azért a 2018-as évet azt gondolom mindenképp sikernek könyvelhetjük el egyrészt Kozák Danuta fantasztikus visszatérésével, 3 arany az eb-n, 3 arany a vb-n, Kárász Anna egy hosszú sérülés után érkezett vissza és hát nagyon jól helyt állt a párosban és a négyesben és itt volt velünk újra Csipes Tamara, aki ugyan még olimpiai számot nem indult, dehát egy nagyon rövid ideje volt a szülés után és már kitűnő formában tért vissza.”- értékelte az évet Schmidt Gábor a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Azonban nem csak a felnőttek okoztak boldog pillanatokat a sportvezetőknek. 

“Ne feledkezzünk meg az ifjúsági olimpiáról sem. Négy versenyzőnk két arany, egy ezüst és egy negyedik helyet szerzett Buenos Airesben, ami számunkra is maga a csoda, hogy egy ilyen eredményt négyen el tudtak érni. Összesen ugye egy-egy versenyszámot indulhattak. Az ifi és utánpótlás csapatunk megnyerte az éremtáblázatot és a pontversenyt a világbajnokságon. Én összességében azt gondolom, hogy a kajak-kenu sport az elmúlt 80 éves sikersztorit folytatja.”- folytatta a szövetség első embere

A jó eredményekre szüksége is lesz a sportág képviselőinek, hiszen már nincs két év a soron következő felnőtt olimpiáig a 2020-as tokiói ötkarikás játékokig. Ráadásul a kvóták nagy részét hazai közönség előtt, a szegedi világbajnokságon szerezhetik meg a sportolók. 

The post Sikeres szezon végén appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .