Szudi és Ecseki jól kezdett


A férfiválogatottunk két alapembere, Szudi Ádám és Ecseki Nándor jól kezdett a Hungarian Open selejtezőjében, így már „csak” két győzelemre van a főtáblától.

Szudi Ádám négy szett után 2:2-re állt a világranglista-182. hongkongi Ng Pak Nam ellen, innen lett neki 4:2.

A szintén a kvalifikáció második fordulójában bemutatkozó Ecseki Nándor látszólag simább mérkőzést vívott Nima Alamiannal, a 4:1-es végeredmény azonban csalóka. Az iráni nem adta meg könnyen magát, az utolsó játszma például 19:17-re végződött.

A selejtező első körét egyedüli magyarként sikerrel vevő Juhász Patrik a kazah Kirill Gerasszimenkóval találkozott a második körben, és nem sikerült megszorítania a világranglista korábbi 33.-ját.

Szudi szerdán nemes bosszút állhat honfitársáért, hiszen Gerasszimenko ellen folytatja, míg Ecseki a francia Mehdi Bouloussával csap össze, aki az Eb-döntős Ovidiu Ionescut verte ki nagy meglepetésre.

Kedd késő délután elkezdődtek a páros versenyszámok selejtezői is. A nőknél a Fehér Orsolya, Hartbrich Leonie kettős visszalépése után csak a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz duónak szurkolhattunk, de nem sokáig, mert a német Nina Mittelham és Shan Xiaona három szettben jobbnak bizonyult nála.

A férfiaknál két fiatal kettősünk lépett színre, egyaránt ázsiai ellenféllel szemben. András Csaba és Both Olivér az indiai Harmeet Desai és Manav Vikash Thakkar ellen 3:1-es vereséget szenvedett, és ilyen arányban kapott ki a jóval kevésbé összeszokott Juhász Patrik, Lu Kaiyang duó is a thaiföldi Padasak Tanviriyavechakul, Supanut Wisutmaythangkoon párostól.

A nap sajnos nem zárult jól magyar szempontból, ugyanis az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk 2:1-es szettelőnyről elbukott a belga Florent Lambiet, Nathalie Marchetti egységgel szemben.

Az esemény hivatalos képei az alábbi linkre kattintva tölthetők le:
http://j.mp/WT2020PIC

2020 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN
FÉRFI EGYES SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
Szudi Ádám–Ng (hongkongi) 4:2 (–4, 9, 6, –8, 7, 9)
Juhász Patrik–Gerasszimenko (kazah) 0:4 (–8, –5, –8, –5)
Ecseki Nándor–Ni. Alamian (iráni) 4:1 (6, 10, –2, 8, 17)

FÉRFI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
András Csaba, Both Olivér–Desai, Thakkar (indiai) 1:3 (–8, –8, 9, –4)
Juhász, Lu Kaiyang–Tanviriyavechakul, Wisutmaythangkoon (thaiföldi) 1:3 (9, –4, –5, –6)

NŐI PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Mittelham, Shan (német) 0:3 (–11, –6, –5)

VEGYES PÁROS SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
Ecseki, Madarász Dóra–Lambiet, Marchetti (belga) 2:3 (–12, 5, 8, –11, –5)

The post Szudi és Ecseki jól kezdett appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .