„Tényleg mindenki egyért van”

Szomorú apropóból népesült be december 19-én az Ormai-csarnok, ám végül egy szívet melengető élménnyel gazdagabban térhettek haza a Szvitacs Alexa támogatására szervezett gála résztvevői.

A korábbi magyar válogatott Szvitacs Alexa szervezetét augusztus elején súlyos betegség támadta meg, életmentő műtéten esett túl, bal alkarját és a lábujjait amputálni kellett. A kezelések még nem értek véget, de a serdülő Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági világbajnoki bronzérmes játékosnak nagy erőt adhat a megsegítésére rendezett gála.

„Sokat lehet hallani arról, hogy ez a pingpongos társadalom mennyire széthúz, és azért vagyok nagyon boldog, mert végre most azt látom, hogy mindenki összetart, és tényleg mindenki egyért van” – mondta elérzékenyülve Alexa, akihez barátok, ismerősök százai mentek el a gálára.

A jótékonysági esemény ötlete Pergel Szandra fejéből pattant ki, aztán végül a megvalósításból is alaposan kivette a részét.

„A csehek elleni Európa-bajnoki selejtező után vacsoráztunk együtt a szövetség vezetőivel, és akkor vetettem fel, hogy támogatni kellene valamivel Alexát” – elevenítette fel a Budaörs játékosa, aki ezután Szita Mártonnal karöltve vette kezébe a szervezési feladatokat.

„Egyikünknek sincs ilyen jellegű tapasztalata, így amikor Szandival először leültünk megbeszélni, hogy miből is kellene állnia a programnak, akkor teljesen ösztönösen próbáltunk ötletelni” – avatott be a kulisszatitkokba Szita Márton.

Ekkor ugrott be nekik, hogy meg kellene keresni külföldi klasszisokat, hogy aláírt relikviákat ajánljanak fel árverésre. Ez olyan jól sikerült, hogy az Ormai-csarnokban korábbi és jelenlegi kiválóságok sorának meze volt kiakasztva egymás mellé. A MOATSZ vezetői jó példával jártak elöl: Nátrán Roland elnök Póta Georgina, Ecseki Nándor és Majoros Bence dresszéért, Felegyi Gábor főtitkár pedig Jan-Ove Waldner mezéért ajánlott fel tekintélyes összeget.

Nagy nevekben a megjelentek között sem volt hiány, a hazai asztalitenisz-élet színe-java képviseltette magát, de a sportág sok amatőr kedvelője is eljött, hogy hozzájáruljon Alexa gyógyulásához. Az est főszereplője a történtek ellenére egy pillanatig sem gondolt arra, hogy befejezze pályafutását, így biztosak lehetünk benne, hogy látjuk még az asztalnál.

„Remélem, hogy minél előbb eljön ez a pillanat, ugyanis amikor magamhoz tértem és megtudtam, hogy amputálni fogják a kezemet, akkor az volt az első mondatom, hogy »én paralimpiai bajnok szeretnék lenni!«”

The post „Tényleg mindenki egyért van” appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Tags:  ,

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..