Torna OB zárónap

Öt szeren öt különböző győztest avattak a Prolan Országos Bajnokság zárónapján a Tornacsarnokban. Böczögő és Kardos aranyos hétvégéje.

Utolsó napjához érkezett a Prolan Országos Bajnokság. A Magyar Torna Szövetség viadalának zárónapján a nők gerendán és talajon, a férfiak ugráson, korláton és nyújtón döntőztek.
A hölgyeknél gerendán a győri Fehér Nóra diadalmaskodott 13.200 ponttal. Mögötte az MTK Budapest versenyzője Böczögő Dorina (13.000) és Dunaferr SE kiválósága, a sérüléséből nemrég visszatért olimpikon, Kovács Zsófia (12.600) végzett.


Talajon érvényesült a papírforma, Böczögő Dorina magabiztos versenyzéssel 13.300 ponttal győzött. Mögötte a békéscsabai Makra Noémi (12.800) és a Postás SE színeiben versenyző Péter Sára fért fel a dobogóra.
Férfiaknál ugrásban Boncsér Krisztián (14.200) lett az első, mögötte klubtársa, az FTC-s Ryan Macleod Sheppard (13.150) valamint a győri Kardos Botond (13.000) végzett.
Korláton két zöld-fehér színekben induló tornász, Ryan Macleod Sheppard (13.400) valamint Babos Ádám (13.300) mellett a honvédos Csorvási Soma (13.100) az első három sorrendje.
A férfiak utolsó szere a nyújtó volt, amelyen a nagy esélyes, az Eb-n bronzérmet szerző, Vecsernyés Dávid egy kisebb sérülés miatt nem indult. A BHSE tornásza a közelgő nemzetközi megmérettetéseken és a világbajnokságon szeretne minél jobban szerepelni, emiatt nem akart kockáztatni. Így azonban nagy esélye nyílt a többieknek. Ezt végül Kardos Botondnak sikerült megragadni, aki 12.900 ponttal zárt az élen. A győri tornász mögött az FTC-Telekom két versenyzője Babos Ádám (12.300) és Ryan Macleod Sheppard (12.200) végzett.


A Prolan Országos Bajnokság végén hivatalosan is elbúcsúztatták az 2015-ös Európa-bajnokságon és világbajnokságon lólengésben egyaránt ötödik Hidvégi Videt, olimpiai nyolcadik helyezettet.

Böczögő Dorina: Nagyon örülök a hétvégi teljesítményemnek, hiszen az összetett nap, valamint a szerenkénti döntők is jól sikerültek. Pontos gyakorlatokat tudtam bemutatni. A talaj a kedvencem, így az fontos volt számomra, de az összetettnek külön örülök.

Fehér Nóra: Összességében ez a gyakorlat gerendán sokkal jobb volt, mint amit az összetett napon mutattam be. Ott nagyon kapkodtam és szétszórt voltam, ugyanis ez egy új gyakorlat, most versenyeztem vele először, és a döntőre egy picit jobban beérett, ennek köszönhető az aranyérem.

Boncsér Krisztián: Nagyon örülök, hogy ugráson diadalmaskodni. Mindezt úgy, hogy sikerült visszahoznom az erős második ugrásomat. Mind a kettőt szépen, tisztán végre tudtam hajtani. Az eredményen felül annak is örülök, hogy jó úton haladok ugráson.

Kardos Botond: Nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményemmel, hiszen korláton nagyon szerettem volna nyerni, ami nem sikerült. Ennek ellenére, természetesen a nyújtón megszerzett első hely némileg kárpótol, jól ment a versenyzés ezen a hétvégén.

Ryan Macleod Sheppard: Nagyon jó verseny volt, elfáradtam, de elégedett vagyok az eredményeimmel. Sikerült pár új elemet beépítenem a gyakorlatokba, és ez a verseny nagyon jól felkészít a közelgő világbajnokságra.

Eredmények, Prolan OB, szerenkénti döntő

Felnőtt női, gerenda

 1. Fehér Nóra – 13.200 (Győri AC) – edző: Kelemen Márta, Draskóczy Imre
 2. Böczögő Dorina – 13.000 (MTK Budapest)
 3. Kovács Zsófia – 12.600 (Dunaferr SE)

Felnőtt női, talaj:

 1. Böczögő Dorina – 13.300 (MTK Budapest) – edző: Draskóczy Imre
 2. Makra Noémi – 12.800 (TC Békéscsaba)
 3. Péter Sára – 12.600 (Postás SE)

Felnőtt férfi, ugrás:

 1. Boncsér Krisztián – 14.200 (FTC-Telekom) – edző: Kerekes Zsombor
 2. Ryan Macleod Sheppard – 13.150  (FTC-Telekom)
 3. Kardos Botond – 13.000 (Győri AC)

Felnőtt férfi, korlát:

 1. Ryan Macleod Sheppard – 13.400 (FTC-Telekom) edző: Janik Pál
 2. Babos Ádám – 13.300 (FTC-Telekom)
 3. Csorvási Soma – 13.100 (BHSE)

Felnőtt férfi, nyújtó:

 1. Kardos Botond – 12.900 (Győri AC) – edző: Reszeli Péter
 2. Babos Ádám – 12.300 (FTC-Telekom)
 3. Ryan Macleod Sheppard – 12.200 (FTC-Telekom)

The post Torna OB zárónap appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Tags: ,

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .