Torna: Rangos nemzetközi versenyek 2020-ban

Olimpia, férfi-női Európa-bajnokság és Világkupa-versenyek is várnak a magyar tornászokra az idei esztendőben. – derül ki a Magyar Torna Szövetség által nyilvánosságra hozott versenynaptárból.

A nemzetközi versenyszezon februárban, a melbourne-i Világkupával veszi kezdetét, ezt másik kettő követi márciusban, sorrendben Bakuban és Dohában. Ezek a viadalok beleszámítanak abba a sorozatba, amelynek a végén még olimpiai kvótát lehet szerezni.

Ebben a hónapban rendezik a Matolay Elek Emlékversenyt, majd két egyéni összetett Vk-t tartanak Birminghamban és Tokióban. Áprilisban kezdődik, de már májusban ér véget női Európa-bajnokság, ezt követi május közepén az utánpótlás Budapest Kupája, végül pedig a férfiak kontinensviadalával zárul a hónap. Júniusban három World Challenge Cup megmérettetésre kerül sor, három egymást követő hétvégén. Az év legkiemelkedőbb versenye pedig vitathatatlanul az ötkarikás játékok lesznek, amelyre az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia kvótát szerzett, valamint Schermann Bianka is elérte a részvételhez szükséges szintet, de az olimpián csak egy női versenyző indulhat.
Természetesen hazai viadalokban is bővelkedik az idei esztendő. A különböző korosztályos, illetve felnőtt egyéni és csapatversenyek mellett október 2-4. között immár hagyományosan megrendezik a szombathelyi Világkupát az Arena Savariában. Az esztendő zárása pedig idén is a Mesterfokú bajnokság lesz Győrben, amelyet november 6-8. között tartanak.

A 2020-as esztendő teljes versenykiírásáért kattintson IDE.

The post Torna: Rangos nemzetközi versenyek 2020-ban appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .