Továbbra is Kopasz Bálint az élen

Férfi kajak egyesben viszonylag sima győzelmet aratott Kopasz Bálint, kenu egyesben pedig hatalmas csatában nyert Kiss Tamás 1000 méteren a szolnoki rangsoroló második napján.

A tájékoztató verseny egyik nagy kérdése az volt, hogy az 1000 kajak egyesben itthon évek óta egyeduralkodó Kopasz Bálintot meg tudja-e szorongatni Dombvári Bence. A választ megkaptuk: a Győrbe igazolt Kopaszt továbbra sem tudják megelőzni, legalábbis két héttel a válogató előtt. Dombvári 5,6 másodpercet kapott a győztestől, kettőjük közé pedig még meglepetésre befurakodott a szolnoki Gál Péter, míg a negyedik a fiatal Kós Benedek lett.

Ennél jóval szorosabb volt a verseny kenu egyesben, ahol Kiss Tamás úgy nyert Kiss Balázs előtt, hogy 1000 méter után csupán 0,5 másodperc (!) volt a különbség kettőjük között, de a harmadik Dóri Bence is csak két másodperccel volt lemaradva a győztestől.

Férfi kajak párosban a Koleszár Mátyás, Németh Viktor kettős nyert a Tóth Dávid, Kulifai Tamás és a Noé Bálint, Ilyés Róbert egység előtt. A nőknél kajak egyes 200 méteren Kiss Blanka, Katrinecz Rita, Gamsjager Lisa-Maria volt az első három sorrendje, míg az olimpiai számban, kenu 500 párosban Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős kétséget sem hagyott afelől, hogy még mindig ők az elsőszámú kenusok itthon, a Kisbán Zsófia, Bragato Giada és a Molnár Csenge, Nagy Bianka duó követte őket.

Két hét múlva az első válogatóval kezdődik meg ténylegesen a versenyszezon.

The post Továbbra is Kopasz Bálint az élen appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .