Veres fivérek: hétből hét kick-boxos arany

Meghódította Rómát a kick-boxos Veres Roland és Richárd: a testvérek az olasz fővárosban két fős csapatok számára rendezett nemzetközi versenyen hét kategóriában indultak el, és mindegyikben diadalmaskodtak. Az idén három Európa-bajnoki címet nyert Veres Roland elmondta: tavalyhoz hasonlóan idén is szeretne az Év Sportolója gálán részt venni, vagyis bekerülni az esztendő legjobb tíz hazai versenyzője közé.

A 2017őszén megrendezett budapesti kick-box vb-n négy aranyat szerzett Veres Roland az idén is mindent megnyert, amit lehetett. Három Európa-bajnoki címe mellé súlycsoportjában első lett a Világkupa sorozatban, a római évzáró viadalon pedig méltóképpen búcsúztatta az idényt.

Az 1000versenyzőt felvonultató olaszországi megmérettetésen a még mindig csak 19 éves fiatalember bátyjával, a szintén világbajnok Veres Richárddal alkotott legyőzhetetlen párt. A Halker-Király Team duója a pointfighting szabályrendszerben 69, 84 és +84 kg-ban is elindult, és ugyanígy tettek a szabad nevezéses versenyszámokban is: utóbbiban bárki bárkivel összeállhatott, mégsem sikerült senkinek felülmúlni őket. A csepeli klasszisok emellett egy másik szabályrendszerben, a light-contactban a 69 kilósok között is verhetetlennek bizonyultak.

„Látták,
hogy fáradunk, és egyre inkább akartak legyőzni bennünket, de nem sikerült”
 – mesélte Veres Roland.

A magyaroknak ugyanis összesen 21 mérkőzésük volt, mind hat menetes, ami három-három perc küzdelmet jelentett a versenyzőknek. Ezáltal a Veres fivérek fejenként egy órát(!) töltöttek éles küzdelemben a tatamin.

„Jól sikerült az év, aminek a megkoronázása az lenne, ha ismét bekerülnék az Év Sportolója szavazáson a legjobb tíz magyar férfi sportoló közé. Évről évre szeretnék előrébb lépni, úgy, ahogy a most már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert sportággá vált kick-box presztízse is nő.” – jelentette ki Veres Roland.

The post Veres fivérek: hétből hét kick-boxos arany appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .