Vettel győzelem szombaton

Silverstone után Hockenheimben folytatódik a 2018-as Forma 1-es szezon.

Sebastian Vettel pályafutása 55. rajtpozícióját szerezte meg ráadásul hazai közönség előtt bizonyíthatott a német, négyszeres világbajnok.

„Köszönettel tartozom a közönségnek! Nagyszerű, hogy ennyi német zászlót és ennyi Ferrari-zászlót láttam a lelátókon. A Q1-ben úgy éreztem, hogy nem fog összejönni, de aztán minden egyre jobb és egyre jobb lett. Az utolsó körben pedig sikerült mindent kipréselnem az autómból. Még mindig tele vagyok adrenalinnal! Remélem, holnap is így folytathatjuk!”

A második helyen Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője zárta az időmérőt.

“Nem hiszem, hogy maradt még bármi ebben a körben. Tizedek legalábbis biztosan nem. Mindent beleadtam, amit csak lehetett, de sajnos a Ferrari ma túl gyors volt. A holnapi versenyen nagyon fontos lesz majd a rajt.”

A harmadik rajtkockát Vettel csapattársa, a szintén finn Kimi Räikkönen foglalhatja majd el.

“„A Q1 alatt nem volt ideális ez az időmérő, de aztán a második szakaszában sikerült fejlődni. Én magam is óvatosabb voltam akkor, pedig tudtam, hogy egy kicsit több volt még benne. Holnap természetesen próbálkozni fogunk. Csapatként versenyzünk majd. Nem lesz annyira rossz a harmadik helyről indulni. Majd meglátjuk, mit hoz a futam.”

Lewis Hamilton műszaki probléma miatt csak 14. lett az időmérőn. Hamilton az edzés első szakaszában ráhajtott az egyik rázókőre, az ütés következtében meghibásodott a Mercedes hidraulikai rendszere, ezért a brit pilóta nem folytathatta.

Hamilton így legjobb esetben is csak a 14. kockából startolhat majd a futamon, de ha a versenyautójában ki kell cserélni valamilyen alkatrészt, akkor akár még az utolsó sorba is sorolhatja őt a versenybíróság.

A 67 körös Német Nagydíj vasárnap 15.10 órakor kezdődik.

 

The post Vettel győzelem szombaton appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .