106 éves brazil nő lett az olimpiai láng legidősebb hordozója

A 106 éves brazil Aida Gemanque lett legidősebb az olimpiai láng legidősebb hordozója, miután ő futott a fáklyával az amazóniai Macapá városában szombaton.aida_gemanque

Gemanque három évvel ezelőtt már elért egy világrekordot: 103 éves korában a világ legidősebb ejtőrenyőse lett.
Az olimpiai láng legidősebb hordozója címét Alekszander Kaptarenko asztalitenizezőtől vette át, aki 101 évesen a 2014-es szocsi téli olimpia előtt vitte a fáklyát.
“Óriási az örömöm. Hálásnak kell lennem ezért a boldogságért, amit sosem reméltem életemben. Mélységesen büszke vagyok rá” – idézte az idős sportolót a riói olimpia portálja.
A láng 95 nap alatt 325 brazil városon halad át, mielőtt a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionba érkezne augusztus 5-én. Mintegy 12 ezer futó viszi a fáklyát az út egy-egy szakaszán.

 


Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .