A Rióra készülőknek a ranglistahelyezés az elsődleges a vívó Eb-n

Legerősebb összeállításában, riói olimpikonjaival vesz részt a magyar válogatott a hétfőn kezdődő vívó Európa-bajnokságon a lengyelországi Torunban.

A magyar szövetség elnöksége május 24-i ülésén egyhangú döntéssel fogadta el az Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány által előterjesztett 24 fős névsort, melyben a riói kvótás Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter (valamennyi párbajtőr), Decsi Tamás, Szilágyi Áron (mindkettő kard), Szász Emese (párbajtőr), Márton Anna (kard), Knapek Edina és Mohamed Aida (mindkettő tőr) is szerepel.    

A kontinensviadal az utolsó komoly erőfelmérő lesz a nyári játékok előtt, így a tíz magyar ötkarikás induló számára különös jelentőséggel bír majd, nem utolsó sorban azért, mert az Európa-bajnokság eredménye beszámít az olimpia előtti világranglistába, amely így módosíthatja a riói sorsolást.    

“Speciális lesz ez az Európa-bajnokság, mert most nem elsősorban érmek és jó helyezések megszerzését tűztük ki célként, hanem azt, hogy az olimpikonok minél jobb helyzetbe kerüljenek a játékokra” – mondta az MTI érdeklődésére Szetey András, a válogatott menedzsere. – Természetesen egy magyar csapatnak soha nem lehet más célja, mint hogy érmeket, köztük aranyat nyerjen” – tette hozzá, megjegyezve még, hogy azoknak, akik nem jutottak ki az olimpiára, illetve olyan számokban, amelyekben nem rendeznek versenyt Rióban, az áprilisi férfi kard és női tőr csapatvilágbajnokság mellett az Eb az év kiemelkedő versenye.    

A válogatott három részletben utazik el Lengyelországba, az első csoport szombaton indult.  

A magyar Eb-csapat:
férfiak:
párbajtőr: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter
kard: Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron
tőr: Balogh Boldizsár, Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Németh András
nők:
párbajtőr: Budai Dorina, Kun Anna, Révész Julianna, Szász Emese
kard: Garam Nóra, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra
tőr: Knapek Edina, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida
    
A program:
június 20., hétfő – női kard, férfi tőr egyéni   
június 21., kedd – női tőr, férfi párbajtőr egyéni   
június 22., szerda – női párbajtőr, férfi kard egyéni   
június 23., csütörtök –  női kard, férfi tőr csapatverseny   
június 24., péntek – női tőr, férfi párbajtőr csapatverseny   
június 25., szombat – női párbajtőr, férfi kard csapatverseny

Olimpiai kvótát szerzett magyar vívók (9+1 fő): férfi párbajtőr-válogatott (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András és Somfay Péter szerzte meg a kvótát, az olimpián egy fő tartalékként vesz részt), Knapek Edina és Mohamed Aida (tőr), Szász Emese (párbajtőr), Márton Anna (kard), Szilágyi Áron és Decsi Tamás (kard).

(MTI-MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Forrás: www.mob.hu – RSS


Forrás: www.olimpiaijatekok.eu – RSS

Tags: 

Vélemény, hozzászólás?

Comment
Name*
Mail*
Website*

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .